Categorie: ,

Zutphen krijgt vanaf 12 mei groene energie van ZET!

Eindelijk is het zover: de coöperatieve vereniging “De Zutphense EnergieTransitie” (ZET) is een feit. Na vele maanden van voorbereidend werk, kunnen vanaf 12 mei alle inwoners, bedrijven en organisaties in Zutphen lid worden van ZET en kan men energie afnemen bij het duurzame lokale energiebedrijf.

ZET is als burgerinitiatief begonnen tijdens het Transition Café van TT Zutphen op 3 november 2010. ZET is onafhankelijk van de gevestigde grote energiebedrijven en is het eerste Zutphense energiebedrijf dat van ons samen is. ZET wil zonder winstoogmerk alle burgers, bedrijven en organisaties in ge

meente Zutphen, van duurzame en lokaal gewonnen energie voorzien.

Met de opbrengsten uit de verkoop van energie en de investering die de leden in ZET doen, realiseren we eigen productie-middelen in Zutphen, zoals zonnestroom-installaties, windturbines en warmte-krachtinstallaties. Zo wil ZET uiteindelijk alle energie die in gemeente Zutphen gebruikt wordt, duurzaam opwekken. Daarmee worden we samen steeds minder afhankelijk van de (wereld) handel in energie en zorgen we voor een schone leefomgeving en veilige manier van energie produceren.

Voor meer informatie zie: www.ZutphenAanZET.nl

Met dank aan het kernteam van ZET:
Job Greeve, Vincent Otterloo, Rob Gort,
Willem van Stockum en Iddo de Goederen

zp8497586rq