Categorie:

Solar Days 2011 opent huizen met zonnepanelen

De Zonsectie van ODE en DuurzameBuren nodigen bij deze iedereen uit met een huis, schuur, tuin, akker of landgoed met zonnepanelen erop. Om deze open te stellen voor mensen die een zonne-installatie overwegen en graag willen weten hoe dat in de praktijk gaat en wat de ervaringen zijn. De Open Huizen vinden plaats in het weekend van 14 en 15 mei 2011. Mocht je je willen opgeven dan kun je dat doen via SolarDays. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je van verdere informatie te voorzien.

Onderdeel European Solar Days

De nationale campagne Solar Days sluit voor de vierde keer aan bij de European Solar Days campagne. Deze is uitgegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Er worden meer dan 8.000 verschillende evenementen georganiseerd in 17 Europese landen.

In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder

  • Holland Solar, de branchevereniging voor de zonne-energiesector,
  • ODE, de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie en producenten van zonnestroom,
  • Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiesector.
  • Solar Magazine, het vaktijdschrift over zonne-energie in Nederland, ondersteunt de campagne als media partner
  • DuurzameBuren

Aanmelden tot eind maart

Om je als deelnemer aan de Open Huizen op te geven, moet je je gegevens invullen op het formulier. Je naam, adres en woonplaats gegevens zijn nodig om geïnteresseerden naar je Open Huis te dirigeren en om te zijner tijd promotie materiaal naar je op te kunnen sturen. Mocht je om privacy redenen niet met naam en adres op de kaart willen komen, dan kun je er voor kiezen om in plaats daarvan een telefoonnummer op te geven, zodat mensen een afspraak met je kunnen maken.

Het moment van openstelling bepaal je zelf. Dat kunnen er meerdere zijn, als ze maar vallen in het weekend van zaterdag 14 t/m zondag 15 mei 2011. Je kunt je tot eind maart aanmelden. Dan sluit de inschrijving en gaan wij bij ODE aan de slag om mee te helpen bezoekers voor uw Open Huis te werven.

Organisatie voor Duurzame Energie