Categorie:

Doorbraak zonne-energie Wageningen

De belangstelling voor zonne-energie neemt snel toe. Er zijn allerlei mogelijkheden, maar hoe werkt dat dan en wat zijn de kosten en opbrengsten. Hoe kun je nu investeren in zonne-energie? Kies je voor een zonneboiler of zonnestroompanelen; op je eigen dak of elders? Daarover organiseert de werkgroep energie van Transition Towns Vallei op donderdag 10 februari 2011 een thema-avond in de bibliotheek van Wageningen. Dit begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Zonvogel, Zoneco en Greenchoice spreken

Drie zonne-energie experts van Zonvogel, Zoneco en Greenchoice vertellen over de kansen die zonnestroom biedt en wat zij voor u kunnen doen.

Peter van Vliet, voorzitter van Zonvogel, legt uit hoe zonne-energie werkt en wat het verschil is tussen een zonneboiler en zonnestroompanelen. Ook gaat hij in op de mogelijkheden om te investeren in zonnestroom op andermans dak. Dit is erg handig voor mensen die geen geschikt dak op het zuiden hebben.

Zoneco wil in Nederland meer dan 10 MWp zonnepanelen wegzetten en daar zijn ze al bijna in geslaagd. Coördinator Frans Wieringa zal uitleggen hoe dat werkt en wat ze u nu kunnen bieden.

Arjan Eikelenboom, projectmanager zonne-energie, vertelt hoe Greenchoice burgers, organisaties en bedrijven kan helpen bij het realiseren van zonnestroom-installaties.

Doorbraak Zonne-energie Wageningen

De Gemeente Wageningen gaat uitzoeken hoe op daken van bedrijven en bewoners in de gemeente twee MWp zonne-energie kan worden gerealiseerd. Dat is 18.000 m2 dak vol panelen! Zij heeft een flinke subsidie gekregen voor dit project `Doorbraak Zonne-energie Wageningen`. De doelen en projecten zullen worden toegelicht door Ine Botman van de gemeente. Over een half jaar is meer bekend over de uitvoering van dit project en zal opnieuw een thema-avond worden georganiseerd.

Datum/tijd: 10 febr 2011, 20.00 uur
Locatie: Bibliotheek Wageningen
Entree:
Gratis
Inlichtingen: Wim Haver, werkgroep Energie Transition Towns Vallei, Tel. 06 16484728, info@EnergiekMilieuAdvies.nl