Categorie: ,

Workshops Permacultuur bij de Twaalf Ambachten

Van maart tot en met juli kunt u deelnemen aan vijf praktische permaculture workshops op het terrein van De Twaalf Ambachten in Boxtel. Het bosterrein van De Twaalf Ambachten is de plek waar in 1989 de Australische permaculture grondlegger Bill Mollison zijn eerste Nederlandse lezingen én het startsein gaf voor de aanleg van onze historische ‘spiraaltuin’. Ruim twintig jaar na dato organiseert De Twaalf Ambachten, in samenwerking met permaculture docent Leo Bakx van Aardwerk een programma van vijf introductieworkshops.

In één dag zelf doen en ervaren

In één dag doet u kennis en praktische ervaring op die u direct thuis of in eigen bedrijf kunt toepassen. De nadruk ligt op de praktijk: het zelf doen en ervaren. Met een korte presentatie lichten we bovendien de theorie van de achterliggende permaculture ethiek, ontwerpmethoden en -technieken toe.

De workshops kunnen afzonderlijk, maar ook als serie gevolgd worden. Voorkennis van permacultuur of tuinieren is niet noodzakelijk. De inhoud van de workshops is gericht op toepassing in allerlei situaties: van studentenflat en villa tot bedrijfspand, van woonwijk tot bedrijventerrein.

Programma voorjaar 2010

vrijdag 26 maart: Kruidenspiraal – een compacte kruidentuin met diverse microklimaten, ontwerp en aanleg

vrijdag 23 april: Thuis composteren – organisch restmateriaal omtoveren tot voeding voor uw planten

vrijdag 21 mei: Combinatieteelt voor iedereen – planten die elkaar stimuleren en beschermen

vrijdag 18 juni: Paddestoelen kweken – organisch afval thuis verwerken tot eetbare paddestoelen

vrijdag 9 juli: Zaden van zelfvoorziening – Zelf zaden telen, oogsten, bewaren

Lestijden en -plaats: De workshops duren van 10.00 tot 16.00 uur en vinden plaats op het terrein van De Twaalf Ambachten, Mezenlaan 2, Boxtel

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 16.

Aanmelden en kosten: Cursusbedrag per persoon per workshop € 90,- incl. BTW. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch. Aanmelding en meer informatie via info@de12ambachten.nl, of bel 0411-672621.