Categorie:

Workshop Rocket-kachel bouwen bij De Groene Golf

Met de naderende zomer is het wat raar om een kachel te gaan bouwen. Maar als je die van leem maakt, is het opeens een stuk logischer. Want leem drogen doe je idealiter als het warm weer is. Regeren is dus vooruitzien, en dat doen ze bij De Groene Golf in Deventer. Op 20, 21 en 22 juni wordt daar een zgn. Rocketstove Kachel gebouwd, en jij kan meedoen en zo leren hoe je er zelf een maakt!

De rookgassen worden optimaal verbrand door een verfijnd systeem van goede trek. Uit de schoorsteen komt dan ook nauwelijks tot geen zichtbare rook meer. Een goed gebouwde Rocket staat in vergelijk met gangbare houtkachels dan ook bovenaan de ranglijst van efficiëntie en schone verbranding.

De kachel van De Groene Golf krijgt een kookplaat (voor bijvoorbeeld het zetten van thee) en een warmtebank. Krijg jij ook al zin in de winter…?

Wie mee wil bouwen en leren hoe het moet, kan zich online inschrijven voor deze workshop. Maar wees er snel bij: er is maximaal plaats voor 8 deelnemers!

Kosten voor deze workshop bedragen € 85,– per persoon; je inschrijving is geldig als het geld is overgemaakt. Op 28 juni is er nog een terugkomdag waarin we de (rest van de) afwerking ter hand nemen. Die extra dag is voor de deelnemers gratis toegankelijk. Wij zorgen voor alle maaltijden en zonodig een slaapplaats. In het inschrijfformulier kun je wat dat betreft je wensen aangeven.

 Inschrijven voor workshop Rocketkachel bouwen