Categorie: , ,

Workshop ‘De Kunst van het Repareren’ – Za. 27 okt.

Repareren is puzzelen

Wie met repareren bezig is, kan altijd tips gebruiken. En van wie kun je die tips nu beter krijgen dan van andere reparateurs zelf? Vanuit die gedachte organiseert stichting De Twaalf Ambachten samen met Repair Café NL op zaterdag 27 oktober een Studiedag Repareren.

Deze dag is dus bedoeld voor mensen die zich geregeld met repareren bezighouden, zoals de reparateurs van Repair Café’s en Transition Towns. In Boxtel worden een stapel nieuwe reparatiemethoden getoond en veel praktische tips om het repareren van gebruiksvoorwerpen makkelijker te maken.

Fabrikanten maken het steeds moeilijker om iets te repareren. Met ontoegankelijke elektronica, hermetisch gesloten plastic omhulsels en verborgen constructies en mechanieken. Maar er is hoop! Nieuwe analyse-techniek en ‘tricks of the trade’ van ervaren reparateurs zorgen in rap tempo voor nieuwe oplossingen. Slimme websites leveren steeds vaker antwoorden compleet met handleiding en schema’s.

En het is ook gewoon leuk om een dag lang met reparatieliefhebbers uit het hele land samen te zijn om nieuwe contacten te leggen en informatie uit te wisselen. Dus, als je tijd en zin hebt mag je dit niet missen ;-)

Lees verder >> Workshop ‘De Kunst van het Repareren’ – Za. 27 okt…

zp8497586rq