Categorie:

WG-terrein Amsterdam wil Transition Town worden

Het enorme woon-werkcomplex op het terrein van het voormalige WG-ziekenhuis in Amsterdam bestaat 25 jaar. Op 6 juni is er een feest, dat in het teken zal staan van ‘de volgende 25 jaar Transition Town WG’.

Het WG-terrein is daarmee het derde buurtinitiatief in Amsterdam dat zich wil ontwikkelen tot een Transition Town.

Het WG-terrein is een enorm terrein in stadsdeel Oud-West, waar een paar honderd mensen wonen en werken. Al vanaf de start heeft het project een sociale en milieubewuste insteek. Het terrein omvat grote woonpaviljoens, er is een bedrijventerrein voor vooral kleine (startende) bedrijven, het Amsterdamse Ondernemers Centrum (AOC) is er gevestigd en veel kunstenaars hebben er atelierruimte. Ook vinden allerlei ideële stichtingen en organisaties er onderdak, zoals Noppes, Gered Gereedschap, WISE en (tot voor kort) Peakoil Nederland.

De activiteiten die op of vanuit het WG-terrein worden ontplooid hebben een brede uitstraling op de hele wijk (en ver daarbuiten). Het is daarmee een ideale locatie om te ontwikkelen tot een Transition Town. Verschillende bewoners willen zich daarvoor gaan inspannen. Eind april/begin mei worden daartoe de eerste aanzetten gegeven door middel van het organiseren van filmavonden met nadere uitleg over het TT-concept. Hou daarvoor de Aktie Agenda in de gaten.

Andere Transition Town-initiatieven in Amsterdam zijn in de stadsdelen de Pijp en de Rivierenbuurt. De initiatiefgroep Transition Town Amsterdam (i.o.) organiseert activiteiten voor de hele stad.

Meer over het WG-terrein >>>