Categorie: , , , ,

6-13 nov: Week met ‘No Impact’ leefstijl

Colin Beavan

Van 6 t/m 13 november organiseert IVN in kader van Urgenda de  ‘No Impact Week’: een week lang proeven aan een duurzame(re) levensstijl. Het doel is te ervaren wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven. De eerste stappen die wij als individu kunnen maken op weg naar een duurzame vermindering van ons energieverbruik. Transition Towns steunt deze actie dan ook van harte.

De ‘No Impact Week’ treedt in de voetsporen van ‘No Impact Man’ Colin Beavan uit New York die een jaar lang geen auto/trein/metro, vlees, wasmachine of cosmetica gebruikte, wel lokaal voedsel, zo min mogelijk afval, een wormenbak, etc. De rest van de impact die hij nog op het milieu had, probeerde hij zo goed en kwaad als het ging te compenseren met goede daden. Gedurende dit jaar schreef hij zijn blog vol met zijn ervaringen. Het bleek geen jaar van inleveren, maar juist van winst…!

‘Het gaat om het leren’

Beavan benadrukt: ‘Het gaat niet om perfectie, het gaat om leren’. Dit betekent dat deelnemers zo min mogelijk kopen, afval produceren en energie & water gebruiken. Ze eten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatsen zich zoveel mogelijk op eigen kracht, dus met trap in plaats van lift, etc. De impact die ze nog wel  op het milieu hebben, wordt gecompenseerd met een goede daad voor de gemeenschap. Negatieve impact + Positieve impact = ‘No Impact’.

Lees verder >> No Impact Week 2011