Categorie: ,

Handige brochure gemeenschapstuinen gereed

Via Facebook zijn een aantal mensen begonnen om samen documenten te vertalen en op te maken om daarmee de permacultuur en transition town groepen te ondersteunen. Het eerste concrete resultaat daarvan is beschikbaar gekomen in de vorm van een prachtige brochure: ‘De voordelen van gemeenschapstuinen’.

Een handig middel voor groepen om te gebruiken naar buurtbewoners, gemeente en politici toe. Op een heldere en overzichtelijke manier staan tien aansprekende voordelen van gemeenschapstuinen genoemd:

 1. Gemeentelijke kostenbesparing
 2. Parken op zakformaat
 3. Lichaamsbeweging
 4. Verbeterde diëten
 5. Voedselproductie
 6. Stedelijke ecosysteem beter
 7. Jeugdeducatie
 8. Culturele kansen
 9. De therapeutische werking van tuinen
 10. Criminaliteitspreventie

Voel je vrij om de brochure te downloaden en te gebruiken zo goed als je kan. Als je onopgemaakte tekst nodig hebt, dan is hier een link naar een Google-document. Vergeet niet te vermelden hoe je aan dit document bent gekomen (via Transition Towns & Permacultuur) en om de makers een bedankje te sturen ;-)

Als dit je inspireert om mee te doen, wordt dan vooral lid van de Facebookgroep Permacultuur.

Met hartelijke dank aan Douwe Beerda
en de FB-groep Permacultuur

4 gedachten over “Handige brochure gemeenschapstuinen gereed”

 1. Dank je wel voor de folder gemeenschapstuinen,Ik wil de folder gebruiken ,om de mensen in mijn straat te motiveren mee te helpen met het Adoptiegroen in Zoetermeer, zodat het project groter kan worden.

 2. In dit artikel Heeft stadslandbouw de toekomst? staan links naar andere artikelen over stadslandbouw.

 3. Prima folder, doorgegeven aan raadslid in Gemeente Westerveld die bezig is om een nieuw project van de grond te krijgen. Fantastisch duidelijk verhaal in gewone taal die veel mensen aan zal spreken.

Reacties zijn gesloten.