Categorie:

Voedsel telen in de stad

ROTTERDAM/HILVERSUM – Omroep Llink besteedt de komende tijd veel aandacht aan het zelf verbouwen van voedsel in een grote stad. In Detroit (VS) verbouwen tienermoeders zelf groenten op braakliggende stukken grond, en in het voorjaar start een tv-serie over groenten telen in Nederandse steden.

Op donderdag 15 januari zendt Llink de documentaire ‘Made in Detroit’ uit, De film toont een groep tienermoeders die proberen een nieuw bestaan op te bouwen: als stadsboer. Ze verruilen fastfood voor verse producten en steken de handen uit de mouwen. Op braakliggende terreinen in Detroit verbouwen de jonge meiden hun eigen groenten en fruit. Filmmakers Mascha en Manfred Poppenk volgen drie maanden de meiden op de Catherine Ferguson Academy en laten zien hoe zij van tienermoeders in stadsboeren veranderen. Uitzending om 22:52 uur op Nederland 2. Meer over de documentaire >>>

In het voorjaar van 2009 start Llink met een nieuwe televisieserie over moestuinierenin de stad. Op een bijzondere locatie in een grote stad wordt een seizoen lang gezaaid, opgepot, geplant en geoogst. LLiNK wil laten zien dat je ook in de stad met weinig ruimte je eigen groente kunt verbouwen. Leuk, klimaatvriendelijk en vooral erg lekker. Voor dit programma zoeken ze nog een tuinman (m/v) met ervaring in groenteteelt en die alles weet van radijsjes, tuinbonen en spinazie. De oproep van Llink: ,,Heb je groene vingers en zit het tuinieren in je genen? Vind je het leuk om onze presentator te helpen bij het kweken van zijn eigen llinke groenten? Meld je dan aan, misschien word jij de eerste LLinke televisietuinman! Stuur een mail met je gegevens, motivatie en ervaring naar: aanmelden@llink.nl.

Meer over je eigen groenten verbouwen – al dan niet in de stad – op de pagina’s Eetbare tuin en Inspiratie.