Categorie:

Vier nieuwe TT trainers voor Nederland en Vlaanderen

AMERSFOORT – Van 8 t/m 11 april 2010 vond op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg (nabij Amersfoort) de internationale ‘Train the Trainers’ 4-daagse plaats, onder leiding van Naresh Giangrande en Sophy Banks. TT-Nederland trad op als gastheer.

Doel van de trainingsvierdaagse was de TT-trainerspool op met name het Europese vasteland uit te breiden. De training werd gegeven door de Britse oprichters van Transition Training, Naresh Giangrande en Sophy Banks. Zij werden terzijde gestaan door de trainers Ellen Bergmann uit Italië en Paul Hendriksen uit Nederland. De deelnemers waren allen actieve Transitioners uit maar liefst tien landen: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Turkije, Colombia, België en Nederland.

De vierdaagse leidde de deelnemers op tot trainers die in staat zijn om de tweedaagse Training voor Transition te geven, zoals Hugo Klip en Paul Hendriksen die inmiddels al vijf maal in Nederland hebben verzorgd. Resultaat van de training in Stoutenburg was, dat Nederland en Vlaanderen nu vier trainers rijker zijn die in het Nederlandse taalgebied deze training kunnen geven. De vier nieuwe trainers zijn: Debbie Eraly, Steven Vromman en Rudy Vandamme voor Vlaanderen en Selma Franssen voor Nederland. Tezamen met Hugo en Paul vormen zij nu de Nederlands-Vlaamse trainersgroep.

 

De trainers hebben inmiddels al enkele afspraken gemaakt over onderlinge samenwerking en uitwisseling van materialen en ideeën, om in het Nederlandse taalgebied zo goed mogelijk aan de behoeften van lokale TT-initiatieven te kunnen voldoen. Een trainersgroep van zes mensen is (voorlopig) voldoende groot om de TT-initiatieven in België en Nederland de komende tijd goed te kunnen ondersteunen in hun groei en bloei.

Het Nederlandstalige trainingsaanbod zal worden gepubliceerd op zowel de Vlaamse als de Nederlandse websites. Dit met name om mensen die in de grensregio wonen in de gelegenheid te stellen eventueel in het buurland deel te nemen als dat qua data en/of afstand beter uitkomt.

Komende Transition Trainingen

De eerstvolgende TT training in Nederland is van 11 t/m 13 juni in De Elegast in Beek-Ubbergen (nabij Nijmegen). Die training zal worden verzorgd door Selma Franssen en Hugo Klip.

Meer over TT-trainingen >>

Website van Transitie Vlaanderen >>>