Categorie: , ,

Video oktober: Lokaal Leven

Deze video is onderdeel van de 6-delige no-budgetserie ‘Energie’. Gemaakt in samenwerking met onder andere Transition Towns. Specialisten, critici, onderzoekers en ondernemers vertellen over hun onderzoek en hun visie op het duurzaamheidsvraagstuk. Toegankelijk, duidelijk en zeer informatief is het bij uitstek geschikt werkmateriaal voor op TT-avonden en trainingen.

De Energieserie is een project van Merlijn Janssen Steenberg, Miquel Buckinx en Maaike ter Bruggen. De volledige serie is te koop op transitiecultuur.nl: Dvd | 1 disk | 2011 | 2:15:00 min | €10,- | +verzendkosten.

Over Transitiecultuur

Transitiecultuur? Transitiecultuur staat voor de overgang naar een duurzame toekomst.   We leven in een razendsnelle tijd, een wereldwijd web waar niemand nog echt zicht op lijkt te hebben. Onbewust voelen veel mensen dat we afstevenen op een ‘turning point’ in de geschiedenis op aarde. Wij zijn ons bewust van deze aankomende transitie en willen dit graag met je delen.

In een goed begrip van de natuurprincipes. In respect voor de aarde. Een leven in vrede en gelijkwaardigheid onder elkaar. Een cultuur van samenwerking in plaats van competitie en uitbuiting. Een cultuur met een duurzame visie; over generaties vooruit kijken in plaats van politieke 4-jaren plannen. Waarom anders nemen we de verantwoording om kinderen op de wereld te zetten?

Deze transitie geschiedt net zozeer op wereldlijk als op persoonlijk niveau. “Wees de verandering die je voor de wereld voorziet”, zoals Mahatma Ghandi al zei.