Categorie:

Verslag van de ‘Transitie naar Veerkracht’ in Findhorn

Adri en Catharina in Findhorn

Catharina de Bruin (TT Tilburg) en Adri Ros (TT Deventer) zijn van vrijdag 7 december tot zondag 16 december in ecodorp Findhorn in Noord-Schotland, gestart met het eerste deel van hun training ‘Transition 2 Resilience‘. Een ‘Lerende Reis’ in vijf delen gedurende 2 jaar, die gaat over persoonlijke veerkracht, groepsvorming en spirituele verdieping vanuit een holistische visie op mens en aarde. De facilitators zijn twee kanjers op dit gebied: Robin Alfred en Kosha Joubert.  Deze eerste halte waren zestien deelnemers onder andere uit Australië, Canada, Duitsland, Finland, Zuid-Afrika, Ghana, Denemarken, Namibië, Slovenië, Spanje, Engeland en Oostenrijk.

Zo veel mensen uit zo veel verschillende landen, zo belangrijk voor wereldwijde vriendschappen en heling voor wat er in het verleden heeft plaatsgevonden tussen landen en culturen. In het programma zitten oefeningen van Joanna Macy zoals Milling en Truth Mandala, Dragon Dreaming (door Catharina in het Nederlands vertaald met ‘Dromen Oogsten’), het Forum en persoonlijk leiderschap.

Door de training Transition 2 Resilience mee te nemen en in Nederland neer te zetten, willen Adri en ik een start maken. We willen een programma samenstellen om heling te ondersteunen van de mensen en van de aarde. Samenwerken in een team waar mannen en vrouwen hun rol hebben zorgt voor een balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Zo geven we een voorbeeld hoe we elkaar nodig hebben om tot een geheel te komen.

Aldus enkele stukken uit de persoonlijke blog van Catharina de Bruin.

Lees verder >> Verslag van de ‘Transitie naar Veerkracht’ in Findhorn…

2 gedachten over “Verslag van de ‘Transitie naar Veerkracht’ in Findhorn”

 1. Omdat ik al een jaar of vijftien bezig ben met het gedachtegoed rondom groepsvorming werd ik natuurlijk ‘gezogen’naar het verhaal over transition 2 in Findhorn.

  ‘Wat je ver haalt is lekker!’, zei mijn vader altijd.
  Ik geef in mei een meerdaagse training rond groepsdynamiek (ervaren én reflecterend leren) vanuit het gedachtegoed van Scott Morgan Peck. Heel duidelijk en meteen praktisch. Ik heb met anderen een teamtraining ontwikkeld (HEART) en die 99 keer verzorgd in een profit-omgeving, toen duurzaamheid en spiritualiteit nog vieze woorden waren….
  Dus voor wie over ‘samenspel’wil weten…..ik wil graag een training ontwikkelen met typische TT-thema’s (TTT), samen met Adri en Catarina. Ben bij TT Zutphen getrokken, met name vanwege de interne groepsdynamiek. Ben weer/nog altijd bereid!
  Adriaan Bertens, Zutphen

 2. Ik volg met grote belangstelling de evolutie van transitie in Nederland. Gelieve me op de hoogte te houden van alle initiatieven en ideëen die we kunnen gebruiken in Vlaanderen. Training in ontmoetingsprocessen zijn alvast heel zinvol.
  gegroet, Frank

Reacties zijn gesloten.