Categorie:

Verslag TT infodag Utrecht (9 mei)

UTRECHT – Zo’n 35 mensen, van wie de helft afkomstig uit Utrecht of directe omgeving, namen deel aan de landelijke informatiedag over Transition Towns op 9 mei, in centrum EMMA in Utrecht. Een dag met een extra verrassing…

De dag werd gevuld met een presentatie over peakoil en klimaatverandering, en vooral hoe je een Transition Town-initiatief kunt opzetten.Inleiders waren Peter Polder (Peakoil Nederland) en Paul Hendriksen (Transition Town Deventer). Veel tijd werd ook besteed aan het doornemen van de ‘12 stappen naar een Transition Town‘ en voor het beantwoorden van vragen van de aanwezigen.

Bijzonder aan de dag was de uitreiking van de eerste twee exemplaren van de Nederlandse vertaling van het Transition Handbook aan Paul en Peter, door uitgever Jan van Arkel.

De aanwezigen waren erg enthousiast en de meeste van hen willen in hun eigen stad of dorp aan de slag. Direct resultaat van de dag was het bij elkaar brengen van mensen uit Utrecht en omgeving, die oftewel in Utrecht-stad, danwel in plaatsen daaromheen aan de slag willen met Transition Towns.

Ook meldden zich mensen uit Leidsche Rijn, Zeist, Den Dolder, Nieuwegein en Utrecht-Voordorp, die als contactpersoon voor hun wijk of dorp willen gaan fungeren.

De ‘Utrechtse groep’ komt op maandag 8 juni om 19:30 uur voor het eerst bij elkaar in het Milieu Centrum Utrecht, aan de Oudegracht 60, voor een vertoning van de film The Power of Community en een eerste overleg.

Kijk hier voor de uitnodiging >>>