Categorie:

Verslag infodag over lokaal voedsel en VersVoko’s

WAPSERVEEN – Op zaterdag 2 oktober 2010 organiseerden Omslag en A SEED een landelijke informatiedag over lokaal voedsel en VersVoko’s. Het verslag van deze super-inspirerende dag is nu beschikbaar.

Tijdens deze dag vertelden Didi van Dijk en Flip Vonk, campagnemedewerkers van A SEED, over de achtergronden en mogelijkheden om in Nederland lokale groepen op te zetten die gezamenlijk verse, biologische producten inkopen bij producenten in de regio: VersVoko’s. In navolging van de succesvolle Voedselteams in Vlaanderen.

Marta Resink, medewerkster van Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling, ging in op de mogelijkheden van een VersVoko voor Transition Towns-groepen.

‘s Middags bespraken de deelnemers de mogelijkheden en knelpunten die zij zien of verwachten bij het opzetten van een VersVoko.

Van de informatiedag is een uitgebreid verslag beschikbaar, met foto’s en veel verwijzingen. Klik hier >>>

De bijeenkomst vond plaats op een zeer toepasselijke locatie: leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr).

—–

Op 28 augustus 2010 organiseerde Omslag een soortgelijke dag over lokaal voedsel en VersVoko’s, in Eindhoven. Het verslag van die dag vormt een mooie aanvulling op de bijeenkomst bij De Hobbitstee. Verslag van 28 augustus >>>