Categorie: , ,

Vegetarisch eetinitiatief ‘Ons diner’ bij TT Tilburg

Leuk met jullie onze Best Practice in Tilburg te delen … ;-) Op 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni, 12 juli kunnen mensen aanschuiven bij ons vegetarisch eetinitiatief ‘Ons Diner’. Het eetinitiatief wordt gehouden bij ‘De Verdieping’ aan de St. Annastraat 20 in Tilburg. Vanaf 18.00 uur is de deur open en om half 7 begint de maaltijd.
Godelieve Engbersen: “Door minder vlees te eten kun je bijdragen aan een betere verdeling van voedsel in de wereld en minder CO2 uitstoot. Ook zien we grote voordelen door ons meer te gaan richten op locale producten. Daarmee krijg je betere kwaliteit en versterk je de locale economie.”
Irma Lamers: ” In de praktijk is dat nog een hele kluif. We zien onszelf graag als jonge onderzoekers en vinden het leuk als je met ons meedoet.”

Géén restaurant maar samen koken en samen eten

Tijdens het vegetarisch eetinitiatief zijn we samen in gesprek, er liggen inschrijflijsten voor deelname aan TT en er is een informatie tafel. Samen afwassen en opruimen. We hebben koks, en hulpjes. We vertellen wel kort iets over TT. Irma en ik proberen zo min mogelijk onze handen uit de mouwen te steken (dat is een hele klus), en échte gastvrouwen te zijn.

Leuke samenwerking en crossovers met bezoekers van Ecodorp, Transition Town, Stichting Letskring de Linde, en barpersoneel van Beletage. Er was een heuse concertpianiste Agnes. Ter vervanging van gebed hebben we naar klassieke muziek geluisterd.

Goed voorbeeld doet goed volgen?

Kun je ook thuis doen, met Pot Luck bijvoorbeeld. Wij hebben toevallig de mogelijkheid een grote keuken te huren. Voor 2011 hebben we via de Enegiesubsidie wijzer € 1.000,=  steun voor ons project gekregen. Het kan winstgevend zijn, als je goedkoop kookt (dat kan).