Categorie:

Veel animo voor buurtmoestuin in Amsterdam

AMSTERDAM, 24 februari – Auke Bakker wil in de groenstrook aan de Trompenburgerstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, samen met mede-buurtbewoners, een buurtmoestuin aanleggen. Zijn plan valt in goede aarde.

Op 18 februari belegde Bakker (rechts op de foto) een tweede bijeenkomst voor buurtbewoners, waarin hij zijn plannen voor Buurtmoestuin de Trompenburg nader toelichtte. Na afloop berichtte hij: ,,Er kwamen twintig mensen op de bijeenkomst, acht mensen hadden zich afgemeld wegens ziekte of bezigheden elders. Er waren vijf nieuwe geïnteresseerden, wat het totaal brengt op 35 mensen. Er was een goeie stemming en iedereen heeft er nog steeds heel veel zin in! Er heeft zich een tweede expert gemeld: Ellen – zij heeft een moestuin van 400 vierkante meter vlak buiten Amsterdam en zij vindt het erg leuk om onze moestuinders te begeleiden. Inmiddels is er een website in de maak; zodra er voldoende content op staat zal ik het webadres doorgeven. Wat we ook gedaan hebben is het vormen van de volgende werkgroepen: webredactie, workshops, praktische ondersteuning, en pers/communicatie.
Het Stadsdeel Zuideramstel is nu bezig met een grondonderzoek en de uitslag daarvan wordt rond half maart verwacht. Aangezien er nooit iets op de grond is gebeurd verwachten we geen problemen met de grond, maar het blijft dus nog even afwachten… Maar aan het enthousiasme zal het niet liggen!”, aldus Auke Bakker.

Meer over de plannen >>>