Categorie: , , , ,

Doe-Het-Zelf TV vanaf 18.9 in Vlaanderen

Vanaf dinsdag 18 september start bij onze zuiderburen het gloednieuwe televisieprogramma ‘Plan B’. Het programma wil duurzame alternatieven voor onze levensstijl aanreiken. ‘Met een aantal simpele en kleinschalige ideeën willen we de kijker enthousiasmeren om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken’, luidt het. Niet alleen uit idealisme, maar ook omdat het cool is. Met de focus op doe het zelf, maar ook durf het zelf.

Zelf groenten kweken en weer aandacht krijgen voor de seizoenen. Stapschoenen aan of de fiets weer op om de geur van de natuur op te snuiven. Zelf weer de brooddoos vullen, een rokje naaien of een kastje ineen steken. Eens een dagje vlees overslaan op donderdag veggiedag en eens een dagje de file overslaan dankzij trein en vouwfiets. Wat vroeger hippie was, is nu hip.

Daar zal Plan B u elke dag opnieuw van overtuigen met o.a. de programma’s  ‘De Moestuin’, ‘Stopcontact’, ‘Minister van Fietsondehoud’, ‘Ruw Hout’ en ‘Gratis…’

VIER is het vervolg op de Belgische zender VT4 (van o.a. Woestijnvis en Man Bijt Hond) en zal te ontvangen zijn via alle analoge en digitale televisieaanbieders in Vlaanderen. In hoeverre het ook in Nederland te volgen is, kan ik op dit moment nog niet vinden.

Adri Ros