Categorie:

Utrecht-Voordorp in verandering

UTRECHT – Onder het motto ‘Een slimme wijk is op de toekomst voorbereid’ organiseert de initiatiefgroep Transition Town Voordorp (Utrecht) de komende tijd weer twee bijeenkomsten.

Voordorp in verandering:

– Op donderdag 26 november wordt de film ‘Home’ gedraaid. Aanvang 20.00 uur. Locatie: het tuinhuis van Het Groene Dak in Voordorp. *)

Home is een wonderschone en indringende natuurdocumentaire van de Franse filmer/fotograaf Yann Arthus-Bertrand, die met deze film zijn steentje wil bijdragen aan een mondiale gedragsverandering om de planeet te redden. Niet met de beangstigende prognoses en statistieken van ‘An inconvienent truth’, maar met de schokkende kracht van de schoonheid van onze thuisplaneet. ‘Ik wil overtuigen via het hart’.
De film gaat over het ontstaan en de evolutie van de Aarde gedurende 200.000 jaar. Op indringende wijze komen ook de ingrepen van de mens in het ecocysteem en de gevolgen daarvan in beeld. Bertrand: ‘De prijs daarvoor is te hoog, maar het is te laat om pessimistisch te zijn. De mensheid heeft nog zo’n tien jaar de tijd om het tij te keren – we zullen onze consumptiepatronen drastisch moeten veranderen als we de rijkdommen van de aarde nog enigszins in stand willen houden. En: we moeten de rijkdomen van de aarde eerlijk delen met alle wereldbewoners”.
De film duurt ongeveer 1,5 uur en is Nederlands ondertiteld. Meer over de film >>>

– Op vrijdag 18 december wordt het ‘Groene Voeten Spel’ gespeeld. Aanvang 20.00 uur. Locatie: het tuinhuis van Het Groene Dak in Voordorp. *)

Het Groene Voeten Spel, ontworpen door Atalanta, is een gezelschapsspel over milieu, economie, verdeling van voedsel, klimaatverandering en vooral over de mondiale voetafdruk. Spelenderwijs raken de deelnemers in gesprek over milieuvriendelijker leven en de mondiale voetafdruk.
De ‘voetafdruk’ is een rekenmodel om het milieubeslag van je leefstijl te berekenen. In het Groene Voeten Spel streven de deelnemers ernaar hun voetafdruk te verkleinen en toch in hun basisbehoeften te voorzien. Meer over het spel >>>

Meer informatie over de beide bijeenkomsten bij Brigitte Venturi: 030-2731354, e-mail: venturi ( at ) tiscali.nl

*) De wijk Voordorp (Utrecht Oost, bij de Veemarkt) is met bus 5 (richting Voordorp) vanuit het Centraal Station te bereiken. Stap uit bij de voorlaatste halte (Simon Bolivarstraat). Ingang binnenterrein van Het Groene Dak: einde Simon Bolivarstraat, rechts de hoek om en nogmaals rechts, het tuinpad volgen. Lichtjes floepen vanzelf aan. Rechtdoor lopen tot het Tuinhuis aan je linkerkant verschijnt.