Categorie:

Uitgebreid filmprogramma TT Leeuwarden, afsluiting met Open Space

LEEUWARDEN – Op woensdag 16 september is in Leeuwarden de eerste in een serie filmavonden over de themathiek van Transition Towns. De reeks wordt afgesloten met een grote collectieve bijeenkomst (‘Open Space’).

Maar liefst acht filmavonden heeft de initiatiefgroep van Transition Town Leeuwarden in september en oktober op het programma gezet om de bevolking van de Friese hoofdstad te informeren over Piekolie en klimaatverandering en over de oplossingsrichtingen die de Transition Towns-beweging daar tegenover zet. Na elke film is er een nabespreking. Natuurlijk zijn ook niet-Leeuwardenaren welkom bij deze avonden.

De films die zullen worden vertoond (elk twee keer) zijn: A Crude Awakening, A Farm for the Future, The End of Suburbia en The Power of Community – How Cuba Survived Peakoil. (meer over deze films>>>) De films zijn Nederlands ondertiteld.

De organisatoren hopen veel nieuwe belangstellenden te bereiken die zich niet alleen willen laten informeren, maar die ook samen met anderen concreet aan de slag willen om van Leeuwarden en omgeving een bruisende Transition Town te maken.

De data van de filmbijeenkomsten zijn: 16, 18 en 21 september en 1, 5, 9, 15 en 26 oktober.

31 oktober: Open Space

De filmreeks wordt afgesloten met een Open Space-bijeenkomst, waar iedereen die een of meer filmavonden heeft bezocht welkom is, om samen met anderen van gedachten te wisselen over concrete initiatieven. De Open Space-bijeenkomst wordt gehouden op 31 oktober. Nadere informatie volgt t.z.t.

Houd de website van TT Leeuwarden in de gaten voor uitgebreidere informatie, of om in contact te komen met de initiatiefgroep. De bijeenkomsten worden ook aangekondigd in de TT Agenda.