Categorie: , ,

14-16 april – Tweede On-conferentie:”actievoeren, bottom-up organiseren en de transitie inbedden”

 

Er moet veel gebeuren in Nederland en in de wereld. We zijn op koers voor meer opwarming, meer biodiverstiteitsverlies en meer rechtvaardigheidsproblemen. Kortom een polycrisis. En omdat we haast hebben organiseren we de tweede on-conferentie al binnen een half jaar na de vorige keer; we mogen niet in jaarlijkse cycli blijven handelen. Er is in deze  polycrisis ook een poly-actie nodig. We moeten actievoeren, bottom-up organiseren en de transitie inbedden in nieuwe systemen en een andere cultuur en grondhouding ten opzichte van de levende planeet.

Een on-conferentie is…

Wij bepalen de inhoud van deze conferentie samen en geven zo de conferentie ter plekke vorm in het weekend van 14-16 april 2023 (of kom voor 1 dag binnen dit programma). Daarmee is het dus geen conferentie meer, maar een on-conferentie: geen keynotes, maar Be-Notes en geen ongemakkelijke paneldiscussies op het podium waar jij niets kunt inbrengen, maar ruimte krijgen én ruimte geven. Zo maken wij gezamenlijk het programma. We starten bij de vragen over actievoeren, bottom-up organiseren en de transitie inbedden in nieuwe systemen. Gezamenlijk gaan we vaststellen hoe we de transitie in Nederland kunnen versnellen en wat onze persoonlijke missie is en hoe wij ons verhouden tot elkaar.

Deze on-conferentie

Door deze tweede on-conferentie te organiseren in samenwerking met Extinction Rebellion en het Nederlandse Ecodorpen netwerk GEN NL willen we deze drie facetten van de transitie (actievoeren, bottom-up organiseren en de transitie inbedden in nieuwe systemen) in de on-conferentie met elkaar verbinden. Iedereen heeft een rol in de transitie en het thema van de on-conferentie is hoe we elkaar als transitie-bewegingen kunnen versterken. De drie bewegingen zijn elk in meer of mindere mate gericht op ‘wakker schudden’, op sociale- en culturele innovatie, op uitvoering en op het voorleven. Hoe kunnen we elkaar versterken om veranderingen aan te jagen, versnellen en gaande te houden?

Locatie in Bergen 

We zijn welkom op een mooie plek in de gemeente Bergen (NH), met diverse overnachtingsmogelijkheden, van slaapkamers tot en met je eigen kampeermatje. Heb je een camper, dan kun je die desgewenst ook gebruiken.

En uiteraard kun je ook aangeven als het je lukt om slechts 1 dag mee te doen aan het programma.

Programma

Dit zijn de thema’s (als een kapstok voor de invulling van de on-conferentie):

  • Vrijdag avond arriveren,installeren en kennismaken
  • Zaterdagochtend actievoeren,
  • Zaterdagmiddag / avond bottom-up organiseren
  • Zondagochtend inbedden in nieuwe systemen
  • Zondagmiddag integratie van deze facetten van de transitie

Over de kosten

Omdat het rekeningsaldo van Transitie Nederland niet zo hoog is, vragen we je vooraf te betalen voor deelname. Je ontvangt daar een mail over binnen enkele dagen na je inschrijving. Het bedrag bestaat uit een bijdrage van tenminste 25 euro voor de organisatie & maaltijden (maar je kunt ook een ander bedrag kiezen), gecombineerd met de kosten van de overnachtingen. Die kosten zijn afhankelijk van je voorkeur (slaapplaatsen in de herberg zijn wat duurder dan slapen in een eigen tent).

Aanmelden

Via onderstaande knop is het mogelijk om je in te schrijven voor de on-conferentie van april. Na inschrijving ontvang je meer informatie over het weekend en na betaling is je aanmelding compleet. Mocht je door calamiteiten moeten afmelden, neem dan in ieder geval even contact op. We storten de betaling (deels) terug: tot week weer vooraf het hele bedrag. Daarna storten we een deel van het bedrag terug, het totaal van je betaling minus de overnachtingskosten en minus de minimum onkosten van 25 euro.

 

Ik wil mij aanmelden