Categorie: ,

‘Tuintopia’ leert je permacultuur spelen

Tuintopia is een kaartspel gemaakt door Arjan de Vries van TT Eindhoven. Spelenderwijs legt men een tuin aan rond een huis en leert al doende de principes van de permacultuur. De opgave is om zoveel mogelijk verbindingen in de tuin te maken. Het huis krijgt bijvoorbeeld water van de waterpomp en geeft groenafval aan de composthoop. Maar wat hebben de vijver en het insectenhotel elkaar te bieden? Dit spel laat zien dat een tuin die werkt als een ecosysteem, de beste tuin is. Dit ecosysteem wordt sterker met meer verbindingen tussen de verschillende tuinelementen. De speler die de meeste verbindingen toevoegt, wint het spel.

Tuintopia is leuk en uitdagend, voor jong en oud. Het inspireert doordat je het samen speelt. Het spel is op meerdere niveaus te spelen; een ideaal cadeau en relatiegeschenk. In deze pdf ziet u hoe het spel er uit ziet en hoe het werkt. Meer informatie en een demoversie van het spel zijn te vinden op: www.tuintopia.nl.

Crowdfunding voor 1.000 stuks ‘Tuintopia’

De voorinschrijving loopt en de teller staat al op bijna 500 stuks! Maar, pas bij 1000 inschrijvingen kan het spel gedrukt worden. Bestel daarom nu één of meer exemplaren van Tuintopia voor een voorinschrijvingsprijs van € 4,95,- (+1,98 verzendkosten) via : www.tuintopia.nl. Bij bestellingen vanaf 10 stuks krijgt u extra korting.

Help permacultuur promoten via dit spel en verspreidt dit nieuws via mail, website en/of social media.

alle steun en dank aan
Arjan de Vries – de spelontwerper
en Jan van Arkel – de uitgever

3 gedachten over “‘Tuintopia’ leert je permacultuur spelen”

 1. TUINTOPIA UPDATE

  Voorinschrijving
  De benodigde 1000 stuks is gehaald en het spel is nu naar de drukker! Het spel is nog tegen de kortingsprijs te bestellen totdat het drukken is afgerond.

  Tuintopia in de winkel
  Binnenkort zal Tuintopia ook verkrijgbaar zijn in boekwinkels en zelfstandige spellen- en speelgoedwinkels. Indien u een (web-)winkel heeft en het spel graag in uw assortiment wilt opnemen, kunt u contact opnemen met: info@tuintopia.nl

  Programmeer wedstrijd
  Via electronica en technologie website Tweakers.net loopt er momenteel een programmeerwedstrijd op basis van de spelregels van Tuintopia. Het doel is om een programma te schrijven dat een zo hoog mogelijke score berekent! Als je benieuwd bent kun je er hier alles over lezen!

  Tuintopia op bezoek
  Met het spel hebben we reeds op verschillende beurzen en bijeenkomsten gestaan. Onder meer de Zadenbeurs in Den Bosch, de Genoegdag in Amsterdam en spellenbeurs Zuiderspel in Eindhoven. Weet u een leuke plek om Tuintopia onder de aandacht te brengen? Neem dan contact op met: info@tuintopia.nl

Reacties zijn gesloten.