Categorie: , ,

‘Tuinen van Overvloed’ nu te koop

Goed nieuws: de herdruk van ‘Tuinen van Overvloed’ is klaar, het eerste en tot nu toe enige Nederlandstalige standaardwerk over permacultuur. Geschreven door Fransje de Waard. ‘Tuinen van Overvloed’ verscheen  een jaar of tien te vroeg. Niet veel mensen hadden gehoord van permacultuur, toen het boek van Fransje de Waard in 1996 het licht zag. En nog steeds is het in feite het enige Nederlandstalige boek over permacultuur.

Inhoud

Eind jaren zeventig vormden de wouden op Tasmanië de kraamkamer van een visie en een beweging die inmiddels wereldwijd voet aan de grond krijgt onder de noemer ‘permacultuur’: permanente (agri)cultuur. Oorspronkelijk verwijst het woord ‘cultuur’ naar onze bewerking van het land. Inmiddels is het zonneklaar dat een blijvende, bloeiende menselijke samenleving alleen kan bestaan op het fundament van een verantwoorde omgang met de bodem en andere natuurlijke hulpbronnen.

De heruitgave van Tuinen van overvloed, dat in 1996 voor het eerst verscheen, markeert een snel groeiend bewustzijn over de urgentie van de mondiale problematiek, èn van de mogelijkheden om lokaal en regionaal in actie te komen. Dit boek zet de principes van de permacultuur grondig uiteen en laat zien hoe creatieve individuen en gemeenschappen van daaruit overal ter wereld meters hebben gemaakt.

Het nodigt u als lezer uit om dat ook zelf te gaan doen, zoals door:

  • het telen van kruiden en kiemgroente in de vensterbank
  • het verwerken van keukenafval op het balkon
  • het aanleggen van slimme groentebedden in de moestuin
  • het planten en beheren van een eetbare ‘jungle’
  • het ontwikkelen van ecologische buurtinitiatieven

Bestellen kan nu bij de Omslag en Jan van Arkel

Tuinen van Overvloed is onder andere verkrijgbaar bij de Omslag. Belangstellenden kunnen hun e-mail-adres opgeven en zullen dan worden geïnformeerd zodra het boek besteld kan worden. Zie hiervoor de bestelpagina van de Omslag-website

Of bestel het boek bij Uitgever Van Arkel

Gesprek in streekwinkel met Fransje de Waard over dit boek