Bloeien: TT vervolgtraining

Transitie is één van de moeilijkste, maar tegelijk meest lonende dingen die je in deze tijden van verandering kunt doen. Komt iets van het volgende je bekend voor?

 • Mensen inspireren om mee te doen is niet zo gemakkelijk.
 • We zouden meer kunnen doen als we over meer middelen beschikten.
 • Het zou geweldig zijn om onze lokale economie een impuls te geven, maar hoe begin je?
 • Welke inspirerende voorbeelden van banen en ondernemingen bestaan er die we in ons TT initiatief kunnen uitproberen?
 • Ik vraag me af of we misschien effectiever kunnen communiceren.
 • Zijn sociale media bruikbare instrumenten om meer mensen aan te trekken?
 • Ik weet dat we geweldige dingen hebben gedaan, maar soms voelt het niet zo.

Als iets hiervan ook bij jou leeft, dan kan deze training zowel voor jou persoonlijk als voor je TT initiatief nieuw perspectief bieden.

Deze weekendtraining verkent het transitiemodel en –proces, hoe je momentum creëert in je TT initiatief en dat kunt vasthouden, en wat je initiatief kan helpen bloeien naarmate het zich verdiept en verbreedt. Een veelgehoorde klacht is dat gebrek aan tijd, middelen en/of persoonlijke beschikbaarheid belemmeringen kunnen vormen voor de bloei van transitie-initiatieven.

De training BLOEIEN gaat hier expliciet op in. We zullen tot in detail onderzoeken hoe je middelen aan kunt trekken en hoe je mensen om je heen kunt betrekken bij het transitieproces. De intentie is dat iedere deelnemer uit deze training direct toepasbare bagage meeneemt om het eigen TT initiatief een niveau hoger te kunnen tillen.

Doel van de training

Voor wie?

Deelname aan BLOEIEN is vooral interessant voor mensen die al actief zijn in een lokaal TT-initiatief en dus de nodige ervaring hebben in het Transitiewerk. Het is niet noodzakelijk dat je ook hebt deelgenomen aan de Basistraining ZAAIEN.

Meer in detail gaat het dus om mensen die:

 • deel uitmaken van een bestaand TT initiatief dat zich ontwikkelt van de startfase naar het creëren van lokale veerkracht;
 • betrokken zijn bij een bestaand TT initiatief en bruikbare vaardigheden en inzichten willen opdoen voor hun volgende stappen in transitie.

Ook mensen met wat meer afstand tot het TT-werk kunnen profijt hebben van deelname aan BLOEIEN. Dan hebben we het met name over mensen die:

 • werken voor een lokale of regionale overheid;
 • betrokken zijn bij een ander lokaal duurzaamheids-initiatief en aanvullende vaardigheden en inzichten willen opdoen die kunnen bijdragen aan gemeenschapszin en veerkracht.

Voor deze laatste categorie deelnemers zou het handig zijn als zij het Transitie Handboek  hebben gelezen.

Waar?

De Groene Golf in Deventer of op verzoek op locatie.

Wat kost dat?

Om de kosten voor het trainingsweekeinde in De Groene Golf te dekken, hanteren we 3 tarieven. Je kiest zelf het tarief dat het beste bij jouw inkomen past: 80, 100 of 120 euro. Bij dat bedrag is alles inbegrepen: de training plus de maaltijden (uit de streek, biologisch, vegetarisch) en een plek om te overnachten. Het banknummer staat vermeld in het aanmeldformulier waarvoor je hieronder een link aantreft.

Voor een lokale vervolgtraining worden de tarieven in overleg vastgesteld. Neem hiervoor contact op met TT NL, 0570-615419 of via de mail naar trainingen@transitiontowns.nl.

De eerstvolgende training vindt plaats op 12 en 13 september (zaterdagochtend 10.00 t/m zondagmiddag 17:00 u).


Je kunt je hier aanmelden.

terug naar trainingspagina

Plaats een reactie

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.