Zaaien: TT basistraining

In deze training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend: waar komt het vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee, hoe ontwikkelt het concept zich, hoe kun je een initiatiefgroep vormen en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats?

Tijdens elke training wordt een wisselende mix van werk- en presentatievormen gebruikt, zoals presentaties, groepsgesprekken, werken in kleine groepjes, zelfwerkzaamheid, rollenspel, films en Open Space. De basistraining is een mix van theorie en praktijk. Het is een intensief weekend, maar er is ook ruimte voor ontspanning en muziek.

De aspecten HoofdHart en Handen worden nader verkend, dus de context van transitie, innerlijke transitie en het doen. We besteden aandacht aan het betrekken van je gemeenschap, visievorming, en verdieping en mogelijke ontwikkeling van je initiatief. Ook gaat de training in op de psychologie van verandering, aan de hand van oefeningen van deep-ecology voorvrouw Joanna Macy. Natuurlijk is er veel ruimte voor inbreng van eigen ervaringen van de deelnemers.

Doel van de training

Het belangrijkste doel van de training is dat de deelnemers voldoende informatie, inspiratie en gereedschappen krijgen om een eigen transitie-initiatief van de grond te krijgen. De deelnemers wordt aangeraden zich vooraf alvast in te lezen in het concept van Transition Towns. Raadpleeg daarvoor deze website en bestudeer het Transitie Handboek van Rob Hopkins.

Voor wie?

Deelname aan de basistraining is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale initiatiefgroepen. Een voorwaarde in het proces naar een ‘formele’ status als Transition Town is dat minstens twee leden van een initiatiefgroep deze training hebben gevolgd. Maar lid zijn van een (initiatief)groep is geen voorwaarde om aan de training te kunnen deelnemen; iedereen die zich verder wil verdiepen in het model van Transition Towns kan meedoen.

Deze training is de op Nederland en Vlaanderen toegespitste variant van de Training for Transition, zoals die ook in andere landen wordt gegeven. De training heeft een UNESCO erkenning in het kader van de Decade of Education for Sustainability.

Waar?

De Groene Golf in Deventer, of op verzoek op locatie.

Wat kost dat?

Om de kosten voor het trainingsweekeinde in De Groene Golf te dekken, hanteren we 3 tarieven. Je kiest zelf het tarief dat het beste bij jouw inkomen past: 100, 120 of 140 euro. Bij dat bedrag is alles inbegrepen: de training plus de maaltijden (uit de streek, biologisch, vegetarisch) en een plek om te overnachten. Het banknummer staat vermeld in het aanmeldformulier waarvoor je hieronder een link aantreft.

Voor een lokale basistraining worden de tarieven in overleg vastgesteld. Neem hiervoor contact op met TT NL, 0570-615419 of via e-mail: trainingen@transitiontowns.nl.

De eerstvolgende training vindt plaats in een gecombineerd weekend met de vervolgtraining Bloeien op zaterdag 12 september vanaf 10:00 tot zondag 13 september 17:00 uur.

 


Je kunt je hier aanmelden.

terug naar trainingspagina

 

Plaats een reactie

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.