Innerlijke transitie

Joanna Macy is ecofilosofe en medeschepper van ‘Het werk dat weer verbindt’ (The work that reconnects). Dit werk is gebaseerd op het besef dat wanneer we onze pijn om de wereld erkennen, dit ons de kracht geeft om bij te dragen aan de heling ervan. Het werk helpt de weg voor te bereiden voor de overgang van de industriële groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving, een overgang die ook wel ‘de Grote Ommekeer’ wordt genoemd.

In deze workshop maken we in de praktijk kennis met ‘Het werk dat weer verbindt´. We doorlopen de spiraal die eraan ten grondslag ligt:

  • Gronden in dankbaarheid
  • Eren van onze pijn om de wereld
  • Kijken met nieuwe ogen
  • Weer op pad

De workshop biedt een ideale gelegenheid om praktijkervaring op te doen met het werk van Joanna Macy. Haar boek ‘Terugkeer naar het leven’ beschrijft achtergrond en noodzaak van de ‘Grote Ommekeer’, de theoretische basis voor ‘Het werk dat weer verbindt’, tips voor het begeleiden van groepswerk en natuurlijk de oefeningen voor het werk zelf.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in innerlijke transitie en voor initiatieven die deze graag een (grotere) plek in hun werk willen geven.

Praktische informatie

Bij voldoende belangstelling wordt de workshop in Deventer gegeven, maar hij kan ook op locatie worden verzorgd. De training duurt een dag.

Kosten: vergoeding van de reiskosten en verder volgens het principe van waardebepaling achteraf.
Meer informatie: mail naar trainingen@transitiontowns.nl of bel naar 0570-615419 (di, wo, do of spreek de voicemail in).

terug naar trainingspagina

Plaats een reactie

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.