Categorie: , ,

Tien filmpjes over lokale duurzame energie-opwekking

UTRECHT, 6 januari – Het InnovatieNetwerk heeft recent een verzamel-dvd uitgebracht met tien korte filmpjes over de mogelijkheden van lokale en regionale energie-opwekking: ‘Nieuwe Nuts: Duurzame bronnen – lokale business’.

‘Nieuwe Nuts’ is een project van het InnovatieNetwerk, waarbij Nieuwe Nutszones oplossingen bieden voor verwarmen, koelen, elektriciteit en hergebruik van afvalstoffen in een kringloop zonder uitstoot. Door de inzet van lokaal beschikbare bronnen als zonlicht, afval(water), wind en biomassa kunnen grote groepen particulieren eigenaar worden van hun eigen lokale en duurzame ‘energiebedrijf’, onafhankelijk van de grote landelijke netwerken. Het Nieuwe Nuts-concept is ontstaan uit ideeen als ‘Kas als Energiebron‘ en ‘Zonneterp‘.

Deze dvd, die in een beperkte oplage beschikbaar is, toont tien praktijkvoorbeelden, waaronder bouwen met groen en glas, de kleinschalige particuliere energiemaatschappij, de kas als energiebron, van wie zijn de nutsbedrijven?, strijd met de gevestigde orde, algen als grondstof en de toepassing van aardwarmte in de tuinbouw.

De filmpjes duren elk zo’n vijf minuten en zijn ook te bekijken via de website van het InnovatieNetwerk. Over ‘Nieuwe Nuts’ zijn ook verschillende (tussen)rapporten verschenen.

Meer achtergronden, informatie en de filmpjes op: www.innovatienetwerk.org

Meer interessante films in relatie tot Transition Towns >>>