Categorie: , , , , ,

PowerDown Show in NL vertaald!

Transitie in 10 hapklare brokken

Vanaf januari is de Ierse DVD The PowerDown Show verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. Het is een stoomcursus in de omschakeling van olie-afhankelijkheid naar lokale veerkracht, zoals die ook wordt bepleit in het Transitie Handboek.

Geen wonder dus, dat allerlei lokale en internationale kopstukken van de Transition Towns beweging er in aan het woord komen. Maar er is vooral veel aandacht voor wat je lokaal kunt doen.

Skilling Up for PowerDown

De PowerDown Show is gemaakt als begeleidende video voor de cursus Skilling Up for PowerDown, die door Rob Hopkins c.s. is ontwikkeld in Totnes. Deze cursus komt in vertaalde versie binnenkort ook beschikbaar voor Transition Town-initiatieven, dankzij onze Vlaamse zuiderburen.

De onderwerpen op de DVD vormen een mooie en toch ook luchtig gemaakte introductie van telkens 20 minuten op een deelaspect van de lokale transitie. Het zijn telkens geheel afgeronde gedeelten, waardoor de DVD zowel in combinatie met de cursus als ook los daarvan is te gebruiken.

Onderwerpen die onder meer worden aangesneden, zijn: de kracht van de gemeenschap, integraal denken en doen, lokale energie, transport, voedselvoorziening, onderdak, toekomstscenario’s maken.

Bestellingen

De vertaalde PowerDown Show kost voor bij TT Nederland bekend zijnde Transition Town-groepen €15,- excl. verzendkosten. Derden kunnen hem ook bestellen voor €25,- excl. verzendkosten. Bij grote vraag krijgen TT-groepen voorrang.

Bestellen kan via TT Deventer & omstreken, uitsluitend door een mailtje te sturen naar deventer@transitiontowns.nl o.v.v. ‘Bestelling’. Vermeld in het mailbericht je naam, indien van toepassing de naam van je TT-initiatief, en een telefoonnummer voor eventuele vragen.