Categorie:

Landelijk TT Treffen op 17 november in Olst

Dit jaar zijn we met het landelijke TT Treffen te gast bij Olst in Transitie. Olst organiseert het TT Treffen, een samenkomen van Nederlandse Transition Towns, in het gemeenschapshuis van het Aardehuizen ecodorp in Olst. Iedereen is welkom, of je nou al jaren TT-er bent, of juist een geïnteresseerde.

Op deze dag heb kun je mensen uit andere TT gemeenschappen spreken en zorgen we voor een omgeving waar we veel ideeën kunnen uitwisselen.

  • In de ochtend delen we successen, plannen …en mislukkingen vanuit de verschillende TT initiatieven. We vragen de deelnemers die actief zijn in een lokaal Transitie Initiatief om één tot drie vellen/tekeningen/collages mee te nemen met daarop: 1) hun grootste succes, 2) hun grootste mislukking (waar we wat van kunnen leren), 3) hun nieuwe plannen.
  • We hebben een aantal inspirerende presentaties:
    • Hoe kunnen we in gesprek gaan met “de gemeente”, aan de hand van Sustainable Development Goals (de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties) en het Handvest van de Aarde / Earth Charter. Het onderwerp wordt ingeleid door Conny Bergé.
    • Daniël Siepman neemt ons mee in het Afval als TThema
    • Maarten Nijman en Frank de Mink verzorgen het TThema “De Transitie als Eindeloos Spel” – een dialoog.
  • Er is ruime gelegenheid tot bezoek met rondleiding van de Aardehuizen en het Olster Transitie-bedrijf Goede Buren
  • Zowel de lunch als het diner (optioneel) met Potluck, dus neem iets lekkers mee!

Het programma start om 10:30 (inloop vanaf 10:00) en loopt door tot 17:00. Daarna start het informele deel met een gezamenlijk diner voor degenen die dat willen.

Er is maximaal plek voor 40 deelnemers, wees er dus snel bij! Aanmelden kan hier en is noodzakelijk

TT Olst