Categorie: , , ,

TT Zeist start Buurtmoestuin én Repair Café

De plannen van Transition Town Zeist beginnen vruchten af te werpen. Met name de samenwerking met bestaande instellingen ziet er heel inspirerend uit. Zo is men op 3 oktober gestart met een biologische buurtmoestuin achter het woonzorgcentrum Amandelhof.

En gaat het eerste Repair Café van Zeist op 17 november van start bij het Christelijk College in Zeist. Handige handen en kapotte apparaten zijn van harte welkom!

Bewoners verzorgingshuis vol belangstelling

Er zijn moestuinen met verhoogde bedden aangelegd en de contouren van de paden ertussen kronkelen als zonnestralen. Bessenstruiken zijn geplant en de fruitbomen beloven volgend jaar veel fruit. De bewoners van verzorgingshuis De Amandelhof volgden met belangstelling alle handelingen. En kregen tot hun verrassing een binnentuin aangelegd door de clowns Watje en Jep.

Dankzij de professionele tuin-ervaring van Bernard van Rijnsoever, de hulp van vele bevlogen mede-moestuinierders, de heerlijke lunch van de Groene Winkel en met de steun van wethouder Joke Leenders en haar ambtenaar Michiel Beek werd 3 oktober in Zeist een groot succes!

Cursus Permacultuur over Eetbare Tuin

Loes Berkhout en Peter Taminiau organiseren de eerste cursus Permacultuur ‘theory & design’ met focus op de Eetbare tuin in samenwerking met kinderboerderij De Brink. Op 26-28 okt en 23-25 november met docent Martijn Ballemans. Kom jezelf verrijken en samenwerken met de natuur!

Moeders Moestuin Café op de dinsdag en donderdagochtend van 9:30 tot 12:00 aan de Driebergseweg word verplaatst naar de unieke buurtmoestuin van De Amandelhof, waar mensen van alle leeftijden mee kunnen komen helpen in de tuin.

Wilt u zich aan melden, uw duurzame droom te delen of informatie over de Permacultuurcursus, mail Transition Town Zeist ttzeist@gmail.com

1 gedachte over “TT Zeist start Buurtmoestuin én Repair Café”

  1. Ik zou graag een permacultuur workshop volgen zoals die in Zeist gegeven is. Waar kan ik zoiets doen?

Reacties zijn gesloten.