Categorie:

TT Weststellingwerf van start

WOLVEGA – In de Friese gemeente Weststellingwerf startte begin 2010 een TT-initiatief. Na een interne voorbereidingsperiode, treedt de groep nu naar buiten met een serie film- en thema-avonden.

In eerste instantie presenteert TT Weststellingwerf i.o. zich tijdens een besloten avond van de Vereniging van Kleine Dorpen. Daarna volgen drie filmavonden die voor iedereen toegankelijk zijn. Er is een folder in de maak en er is ook al een eigen website: www.ttweststellingwerf.nl

Een groepje van negen personen is al twee keer bij elkaar geweest rond het thema: Hoe kunnen wij van onze (groente-) tuin een permacultuurtuin maken en hoe kunnen wij onze kennis straks met anderen delen.

Programma film- en thema-avonden

– 8 april ‘In Transition’. De film laat op informatieve en inspirerende wijze zien hoe Transition Town-initiatieven op verschillende plekken in de wereld concreet vorm krijgen.

– 22 april ‘Home‘ – Een alarmkreet” van Arthus Bertrand, weergegeven in prachtige beelden. In zijn 200.000 jarig bestaan heeft de mens het evenwicht verbroken waarop de aarde 4 miljard jaar berustte. De klimaatopwarming, het uitputten van natuurlijke rijkdommen, het uitroeien van diersoorten: de mens heeft zijn eigen leefwereld in gevaar gebracht.

– 6 mei ‘The Power of community’. Film over de kracht van een gemeenschap na plotselinge aardolie schaarste.

De avonden beginnen telkens om 20.00 uur. De kosten zijn € 2,00 per avond. Locatie: TWW gebouw, Willem Lodewijkstraat 68, Wolvega.

Mer informatie bij Josha Savelkoel en Joke van der Leen, tel. 0561-481418 of via e-mail: ttweststellingwerf ( at ) gmail.com. Web: www.ttweststellingwerf.nl