Categorie:

TT Valthermond (Dr) heeft de smaak te pakken

Valthermond, 2 augustus 2010 – In mei 2010 meldden zich twee contactpersonen voor een mogelijk TT-initiatief in Valthermond (Dr.). Inmiddels – twee maanden later – is er een levendige groep.
Een update van initiatiefneemster Kim Jansen Damen.

We zijn nu twee maanden verder en een heleboel mensen rijker. Ik zal een beeld proberen te geven van wat we de afgelopen tijd gedaan hebben. Op 28 juni hebben we op de lokale jaarmarkt gestaan met een infostand. Hier hebben we biologische pannenkoeken en zelf gekweekte groenteplantjes verkocht. Verder hebben we 80 folders uitgedeeld met een goed gesprek. Dit alles leverde veel positieve reacties op en een goed bezochte eerste filmavond op 30 juni. Er kwamen tot onze vreugde 22 mensen om ‘The end of Suburbia’ te bekijken en de avond ging over in een soort open space waarbij we tot 23.30 uur in groepjes met elkaar gesproken hebben. Iedereen was zeer enthousiast.

Dit heeft geleid tot weer een avond twee weken later waaruit een stuurgroep van zeven personen is ontstaan. Verder is onze mailinglijst op dit moment 33 mailadressen groot en een groot deel van die groep wil wel actief een werkgroep opstarten, maar niet in de stuurgroep willen.

Eind juli hadden we onze eerste stuurgroepbijeenkomst. Wat een avond! En: wat een ervaring en kennis al op het gebied van transitie, duurzame energie en spiritualiteit. Inmiddels hebben we ook goede contacten binnen het gemeentebestuur en met de burgemeester, en ook al met een aantal politieke partijen. Verder gaan we nu stevig aan de slag met bewustwording door middel van een presentatie aan het dorp op 28 september, in samenwerking met PRO Hunzedorp, Cittaslow en Fair Trade. Daar komen ook het bestuur en de burgemeester; de avond zal na de presentaties verder gaan als TT cafe.

Voor de maanden september t/m mei zijn al maandelijkse filmavonden en een maandelijks TT cafe of open space avond gepland. We hebben in de groep dan gelukkig ook iemand die al erg veel ervaring heeft met open space. Verder nemen twee van onze stuurgroepleden in oktober deel aan de Transition Training.

We zijn dus op de goede weg. De komende tijd willen we gaan werken aan een eigen website voor TT Valthermond. De invulling zal geen probleem zijn daar we ook een ITC-er in de groep hebben die al aangeboden heeft de website te gaan beheren.

Heel veel enthousiaste groeten,

Kim Jansen Damen. TT Valthermond

Contact via: k-damen ( at ) live.nl

Valthermond ligt in de gemeente Borger-Doorn, nabij Emmen. Er is een mooie samenwerking tussen de TT-initiatieven in Valthermond en Emmen.