Categorie:

TT Utrecht-Leidsche Rijn gaat van start

UTRECHT – In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is nu ook een Transition Town-initiatief gestart. De eerste activiteiten zijn een filmavond en een lezing.

Op beide bijeenkomsten wordt een nadere uitleg gegeven van het Transition Towns-concept. Leden van de initiatiefgroep TT Leidsche Rijn vertellen over hun motivatie, plannen en ideeën. Iedereen is uitgenodigd daarop te reageren en verder mee te denken.

Op dindag 17 november wordt de film ‘The Power of Community – how Cuba survived Peakoil’ gedraaid. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide.
Cuba kwam in de jaren ‘90 van de vorige eeuw zonder olie te zitten, waardoor tal van duurzame projecten tot stand kwamen, zoals gezamenlijke moestuinen.

Op maandag 30 november verzorgt Douwe Beerda een lezing over over ‘Permacultuur’. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Buurtcentrum De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten.
Het doel van Permacultuur is samenwerking tussen de mens en haar natuurlijke omgeving, gericht op een lange termijn overleving van beide. Met Permacultuur kun je een lekkere eetbare tuin ontwerpen en inrichten die niet alleen mooi, maar ook nuttig is.

Meer informatie over TT Leidsche Rijn en over bovengeoemde bijeenkomsten bij Rianne van der Veen, tel. 030-2621695, e-mail: riannevanderveen ( at ) gmail.com. Web: ttleidscherijn.ning.com