Categorie: ,

TT Treffen online: eerlijke, ethische en groene ICT

Eerlijke, ethische en groene ICT – een transitie horde of een transitie versneller?

Een bijeenkomst in de serie TT Treffen Online op 24 maart

Wat zou er gebeuren als we allemaal zouden inzetten op een eerlijke digitale wereld, kan dat?

Enabl.ist en andere OpenSource(1) IT social entrepreneurs zijn al jaren met deze vraag bezig. En met vallen en opstaan is er een ethisch verantwoord duurzaam IT model ontstaan.

Het is een model waar nog veel liefde in gestopt moet worden. Maar wat werkt en ingezet kan worden door de organisaties die zo graag hun bedrijfsvoering willen vergroenen en in hun verantwoording volmondig kunnen zeggen dat er een waardig alternatief IT model is als tegenhanger van de Bigtech uit de Verenigde Staten. Enabl.ist is trots dat het o.a. de IUCN, Allianza Verde in Colombia, FLEGT en wat dichterbij Milieudefensie kan helpen haar IT te vergroenen en verduurzamen.

Waarom het belangrijk is om deze transitie te omarmen en liefde te geven zal Leo Hart van Enabl.ist in een pakkend betoog uiteenzetten. Het gaat niet enkel om Microsoft en haar verdienmodel, datacenters in Zeewolde, de Google afhankelijkheid in het onderwijs. Het gaat om nog veel meer dan dat. Grote spelers in de Agro, foodsupply, logistiek en energie en helaas zelfs grote milieuorganisaties, omarmen Bigtech om vervolgens overgeleverd te zijn aan deze grootverdieners en hun data te verliezen in het marketing en groeimodel van deze partijen.

Gegevens en Aanmelden

Datum en tijd: 24 maart 2022 van 20.00 uur tot 21.30 uur

Locatie: online, we gebruiken Zoom (en zullen die avond horen of dat wel eerlijk, ethisch en groen genoeg is …)

Aanmelden: Meld je aan via een googleform en je ontvangt de zoomlink in je mailbox.


(1) Opensource = Een manier van ontwikkelen in de IT waarbij de ontwikkelaar vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source) van het eindproduct. Vaak zijn dat ook producten waar je niet (verplicht) voor betaalt en waar door een community van vrijwilligers aan ontwikkeld wordt of of voortgeborduurd wordt (zij kunnen immers ook bij de broncode)