Categorie:

TT Tilburg van start met filmavond

TILBURG – Na een periode van interne voorbereiding treedt TT Tilburg op 22 september voor het eerst naar buiten met een film- en informatiebijeenkomst. In het Natuurmuseum aan de Spoorlaan.

Irma Lamers en Godelieve Engbersen, mede-initiatiefnemers van Transition Town Tilburg, gaan de Tilburgse bevolking warm maken voor een transitie. Beiden zijn heel enthousiast over de mogelijkheden. Irma ziet vanuit haar vrijwilligerswerk in gezinnen (Contour) dat mensen graag een bijdrage willen leveren, en ervaart dat het Transition Town-model daartoe kansen biedt. Verder geeft zij trainingen in communicatie en duurzaamheid. Godelieve heeft vanuit Stichting Zuinigheid met Stijl enthousiasme voor een minder verkwistende levensstijl, waar iedereen weer meer tijd voor elkaar heeft. Beiden hebben zich langere tijd verdiept in ecologie en zingeving: ,,Als je je eenmaal gaat verdiepen in peakoil of klimaatverandering, besef je dat er een verandering nodig is”.

Op dinsdag 22 september organiseren zij een eerste informatiebijeenkomst. Dan wordt de film ‘A crude awakening’ gedraaid in het Brabants Natuurmuseum, aan de Spoorlaan 343 (t/o het busstation). Aanvang 20:00 uur. Entree 3 euro.

De film, met als ondertitel ‘the oil crash’, laat zien hoe afhankelijk we zijn geworden van olie en dat we – nu olie steeds schaarser gaat worden – niet op dezelfde voet kunnen doorgaan met consumeren. De film duurt 90 minuten en is Nederlands ondertiteld. Na de film is er gelegenheid om na te praten. Dan wordt ook het concept ‘Transition Towns’ nader uitgelegd en wordt ingegaan op de mogelijkheden om ook Tilburg minder olie-afhankelijk te maken.

Meer informatie bij TT Tilburg (i.o.): 013-5443204 (voicemail, u wordt teruggebeld). E-mail: transitiontown.tilburg ( at ) gmail.com

Meer over de film A Crude Awakenng >>>

Interview met Godelieve en Irma in ‘Tilburgers’ >>