Categorie:

TT tijdens klimaatdiner in Westerveld (Dr) op 17 juni

WESTERVELD (Dr) – Op woensdag 17 juni organiseert Progressief Westerveld een Klimaatdiner, waarin ook de vraag aan de orde komt: Westerveld Transition Town? De bijeenkomst is in het Hunehuis in Havelte. Aanvang 17:30 uur. Tijdig aanmelden is nodig.

Met dit diner wil Progressief Westerveld een gemeentebrede discussie starten over wat gemeente en burger zélf kunnen doen om minder CO2-uit te stoten en minder afhankelijk te zijn van olie. Het is de bedoeling dat er een werkgroep wordt gevormd die verdere initiatieven gaat ontwikkelen.

Het vegetarische viergangen diner wordt bereid met biologische producten uit de directe omgeving. Fractie en leden van Progressief Westerveld zullen zelf koken en worden daarbij gecoached door een vegetarische topkok.

Tussen de gangen door zijn er gastsprekers, waaronder Selma Franssen, die in de stuurgroep zit van Transition Town Groningen. Zij zal een korte presentatie geven over de gedachte achter Transistion Town en een film inleiden over Cuba. Gedurende de vegetarische culinaire verrassing kunnen de gasten met elkaar brainstormen over eigen initiatieven. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Meer over deze bijeenkomst >>>

Download de uitnodiging (pdf-bestand) >>>

——————————————————————

In de provincie Drenthe is ook een intiatiefgroep in Emmen. Contactpersoon daar is Marc Siepman, tel. 0591-546920, e-mail: info (at) permaculture-magazine.nl