Categorie:

TT Rijen wil buurtmoestuinen stimuleren

De initiatiefgroep Transition Town Rijen i.o. trad op 7 juni voor het eerst naar buiten. Er blijkt veel belangstelling voor buurtmoestuinen. Marc Vromans bericht erover.

De eerste presentatie van het TT-initiatief in het Brabantse Rijen was tijdens het jaarlijkse evenement ‘Rijen Ruikt’. De stand van TT- Rijen werd goed bezocht en we hebben veel mensen kunnen informeren over ons nieuwe initiatief. Uit de reacties bleek dat veel Rijenaren zich aangesproken voelen door de doelstellingen en aanpak van het Transition Town-concept.
In de stand was speciale aandacht voor buurtmoestuinen en door jong en oud werden driftig locaties geprikt waar zo’n buurtmoestuin zou kunnen komen. We willen ons inzetten om in samenspraak met de gemeente in de nabije toekomst een buurtmoestuin te realiseren. Wordt dus vervolgd.

Onze eerstvolgende activiteit, de vertoning van de documentaire ‘A Farm for the Future’, vindt plaats op dinsdagavond 7 juli om 20.00 uur in Cultureel Centrum De Boodschap.Tijdens deze avond willen we ook een korte presentatie houden over het
TT concept.

Meer informatie over TT Rijen (i.o.) bij Marc Vromans. Tel. 0161-226928, e-mail: marc.vromans ( at ) xs4all.nl