Categorie: , , ,

Duurzame Bouw&Energie in 6 delen – TT R’dam

Serie: Duurzaam bouwen en energievoorziening
Biocafé. Insulindestraat 34, Rotterdam. 20:00 uur. Inloop 19:30. Bij mooi weer op de nabije tuin.

Van kleine klus tot ecodorp

Met deze serie over duurzaam bouwen en energievoorziening georganiseerd door Transition Town Rotterdam komt bouwen in alle breedte aan de orde. Ecoklussen tot en met het bouwen van een ecodorp of duurzaam bouwen in de stad.

Zoals het er nu uitziet zullen we als wereldbevolking een keer van de grote tiet af moeten. Alles wordt ons, dank zij het roven van bodemschatten, via grote monopolistische leidingnetten aangedragen. Dit is niet zo voor de hand liggend als het klinkt. Goedkope olie en gas maken dit allemaal mogelijk.

Afkickprogramma olie en gas

Transition Town Rotterdam wil je via een aantal lezingen en presentaties graag voorstellen aan een aantal mensen die bezig zijn met een afkickprogramma voor de tijd de olie en gas – de heroïne van de economie – ons in de steek laten en we toch maar weer onze eigen handen en hersenen moeten gaan gebruiken.

In de serie over duurzaam bouwen en energievoorziening zal getracht worden zaken concreet te maken. Mogelijkheden om in Rotterdam (Noord?) duurzaam te bouwen en duurzame energievoorziening te gebruiken zullen aan de orde kunnen komen. Hierbij kunnen ook de wijken Bergpolder (Zuid) en/of Liskwartier in beschouwing worden genomen.

Lees verder >> Duurzame Bouw&Energie in 6 delen – TT R’dam