Categorie:

TT nieuws uit Rotterdam

Rotterdam – Met een workshop tijdens de Rotterdam Summerschool en drie informatie-avonden in het najaar timmert de initiatiefgroep van TT Rotterdam verder aan de weg. Een voortgangsbericht van Rutger Henneman.

Als stuurgroep hebben we nu een aantal bijeenkomsten achter de rug waarin we veel gepraat hebben over hoe Transition Town Rotterdam het beste opgestart kon worden en welke stadsspecifieke problematiek we nog tegen kunnen komen. Menno Swaak van TT Den Haag en Gezonde Gronden heeft ons Rotterdammers bijgepraat over (het opstarten van een) Transition Town, permacultuur en ecologische principes.

Verder wordt de buurt verkend op de aanwezigheid van geschikte stukken grond die op permacultuur-manier ingericht kunnen worden met (eetbaar) groen, is in Kralingen al een straat-moestuin ontstaan, wordt er druk geëxperimenteerd met balkontuinen en is er een (beginnend) compostnetwerk ontstaan.

Er is een forum opgericht (‘ning’) waar allerlei digitaals uitgewisseld kan worden tussen de ingelogden: ideeën, plannen, projecten, foto’s, goede boeken enzovoort.

Tot het eind van 2009 staan er vier informatieabijeenkomsten vonden op het programma:

– 29 augustus (14:00-17:00) wordt er een ‘workshop’ gegeven bij The Hub Rotterdam, binnen het kader van de The Hub Summerschool. Er komen sprekers van TT Nederland, TT Amsterdam en TT Rotterdam Noord. Onderwerpen zijn het Transition Town idee, de aanleidingen daarvoor, de landelijke stand van zaken en het specifieke karakter van TT in de grote stad en de ontwikkelingen in Rotterdam. Verder uiteraard veel gelegenheid tot interactie met de andere aanwezigen. Het is van 14:00 tot 17:00. Bijdrage is € 5,- en laat het weten dat je komt door een mailtje naar transitiontownrotterdam ( at ) hotmail.com te sturen.

Verder zijn de data 1 oktober, 5 november en 10 december gepland voor filmavonden op verschillende locaties in Rotterdam-Noord.

Meer over Transition Town Rotterdam (i.o.) op transitiontownrotterdam.ning.com