Categorie:

TT Nederland prominent aanwezig bij première ‘The Age of Stupid’

AMSTERDAM – Op dinsdag 22 september vindt de wereldwijde première plaats van de nieuwe klimaatfilm ‘The Age of Stupid’. Tijdens de Nederlandse première, in theater Tuschinski in Amsterdam, zal ook Transition Towns Nederland zich presenteren. Bij de premières in Groningen en Rotterdam zullen lokale TT-initiatieven acte de presance geven.

The Age of Stupid wordt ongetwijfeld dé klimaatfilm van 2009, met een nog sterkere impact dan de film van Al Gore. The Age of Stupid, geregisseerd door Franny Armstrong, is gesitueerd in het jaar 2055, als de wereld ten onder is gegaan aan een ecologische ramp. In een raamvertelling blikt de beheerder van het Arctic Global Archive, een mausoleum van de menselijke beschaving, terug op onze tijd. ‘We hadden onszelf kunnen redden – waarom hebben we niets gedaan?’.

The Age of Stupid gaat op 21 en 22 september wereldwijd in première in ruim 700 steden in meer dan veertig landen in vier continenten. Meer hierover >>>.

Nederlandse première

De grote Nederlandse première is op 22 september om 19:00 uur in Amsterdam. Bij theater Tuschinski wordt de groene loper uitgerold voor een keur aan prominente gasten. De première wordt daar een spectaculair evenement met een aantal zeer ongebruikelijke en verrassende elementen. Ook Transition Towns Nederland ontving een uitnodiging om bij de première aanwezig te zijn.

TT Nederland zal worden vertegenwoordigd door twee leden van de landelijke initiatiefgroep: Jan van Arkel (uitgever) en Paul Hendriksen (TT Deventer).

Na vertoning van de film zal Paul Hendriksen een korte uitleg geven van het fenomeen Transition Towns en bij zal het Transition Handboek aanbieden. Immers: Transition Towns bieden een concrete en praktische aanpak om te werken aan het versterken van de veerkacht van lokale gemeenschappen om de gevolgen van Piekolie en klimaatverandering tijdig het hoofd te kunnen bieden.

In theater Tuschinski zal ook een informatiestand ingericht (tegenover de bar) waar de aanwezigen zich uitgebreid kunnen laten informeren. Natuurlijk zijn het Transition Handboek en de Basishandleiding Transitie-initiatieven daar ook verkrijgbaar.

De première in Tuschinski wordt georganiseerd door milieucommunicatie- en adviesbureau Maurits Groen MgMC.

Ook premières in Rotterdam, Groningen en Den Haag

Op 22 september gaat The Age of Stupid ook in tal van andere landen simultaan in première, via een speciale satellietverbinding. Andere premièresteden in Nederland zijn Den Haag, Rotterdam en Groningen. Meer >>>

– Transition Town Groningen organiseert voor en na de première (in het Pathe theater aan het Gedempte Zuiderdiep) een informatief programma. Na afloop kan er over de film worden nagepraat. Meer >>>

– Transition Town Rotterdam presenteert zich na afloop van de première (in de Pathe bioscoop op het Schouwburgplein) met een mobiele eetbare tuin. Filmbezoekers krijgen een kopje thee van zelfgeteelde munt aangeboden en worden uitgenodigd voor een binnenkort te organiseren Transition Cafe. Meer >>>