Transitie

Zelfstudie

Je kunt jezelf ontwikkelen op veel verschillende manieren. Door te lezen, door video’s te kijken of door naar buiten te gaan en de natuur te observeren.

Ook zijn er trainingen en cursussen. Niet alleen van de Transitie Academie, maar er is ook bijvoorbeeld veel te bestuderen rondom Permacultuur of te leren via de Permacultuurschool.

Daarnaast zijn er veel  interessante video’s op internet te vinden. Een greep uit de mogelijkheden:

In Transition 2.0

In Transition 2.0 (2013) is een inspirerende onderdompeling in de Transition-beweging, die verhalen verzamelt uit de wereld van gewone mensen die buitengewone dingen doen. Je zult over gemeenschappen horen die hun eigen geld drukken, voedsel verbouwen, hun economieën lokaliseren en gemeenschappelijke energiecentrales oprichten. Het is een idee dat viral is geworden, een sociaal experiment dat gaat over het reageren op onzekere tijden met oplossingen en optimisme. In een wereld van toenemende onzekerheid, is hier een verhaal over hoop, vindingrijkheid en de kracht van het telen van groenten op onverwachte plaatsen”. Klik op het plaatje om de film te bekijken, of klik [hier]

Tomorrow (Demain)

In de film Tomorrow (2015) gaan Cyril Dion en Mélanie Laurent op onderzoek in tien landen om te begrijpen wat de oorzaken zijn van de verschillende crises die we op dit moment zien. Tijdens hun reis ontmoeten zij de pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs opnieuw uitvonden. Ze werpen een blik op hoe de wereld van morgen er zou kunnen uitzien en gaan op zoek naar oplossingen voor ecologische, economische en sociale crisissen.

Rob Hopkins over Imagination (Eng)

In 2021 was Rob Hopkins “in Nederland” (virtueel) met een inspirerende presentatie over de kracht van imagination.

In Transition

In Transition 1.0: From Oil Dependence to Local Resilience‘ (*) is de eerste film (2009) over de wereldwijde praktijk van Transition Towns-beweging. De film duurt ongeveer 50 minuten.