Onmisbare Transitie Startgids

transitiegids

De handigste gids als je aan de slag wil gaan

Deze gids biedt alles wat je moet weten om Transitie in jouw lokale gemeenschap te op te starten. Het schetst de processen en activiteiten die nodig zijn om er een succes van te maken. We zijn trots dat we nu ook een Nederlandse versie van de gids kunnen aanbieden.

Wat staat erin?

We zullen je enkele van de verhalen vertellen. Het is een aanpak die zich al heeft verspreid over meer dan 50 landen, in duizenden groepen: in steden, dorpen, universiteiten en scholen. Een van de belangrijkste manieren waarop de Transitie zich verspreidt is met inspirerende verhalen. We hopen echt dat ook  jij je geïnspireerd voelt om mee te doen. Dat zou geweldig zijn. Mensen raken vanwege allerlei redenen betrokken bij de Transitiebeweging. En als je geïnspireerd raakt, wil je ook praktische handvatten om direct aan de slag te kunnen! Daarvoor is deze gids bij uitstek geschikt.

Het is een onmisbare introductie voor iedereen die betrokken is bij Transition Towns beweging, of die daarover nadenkt. De gids beschrijft de 7 hoofdingrediënten van de  Transitie die je in staat stellen om de in jouw buurt, wijk of dorp aan de slag te gaan. We hopen dat je het nuttig vindt en wensen je veel plezier met het lezen van deze gids.

Download de gids

De gids biedt een uitstekende kennismaking met de Transitiebeweging en een goede uitleg voor het opstarten (en volhouden) van een lokaal initiatief. Vanuit het bestuur kunnen we de initiatieven verder ondersteunen en we horen graag of, en hoe we dat kunnen doen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen.