Hart

De groei en bloei van een Transition Town hangt nauw samen met ieders vermogen tot persoonlijke groei, sociale ontmoeting en vreedzame samenwerking. De weerstand en pijn die je kunt tegenkomen bij jezelf en een ander, tijdens de bewustwording over piekolie en klimaatchaos, zijn niet eenvoudig te verwerken, laat staan te negeren…

Hart en Ziel activiteiten willen veilige plekken en werkvormen bieden voor het samen met gelijkgestemden delen, herkennen en transformeren van negatieve ervaringen & emoties naar positieve kracht, verbinding en creatie. We zoeken steeds naar manieren om in het dagelijks leven vorm te geven aan de sociale omgang vanuit het hart. Vormen die onze persoonlijke talenten tot bloei brengen. Die samenwerken aantrekkelijker maken dan concurreren. Gemeenschappen verbinden in plaats van verdelen.

Duurzaam en sociaal

TransitionTowns werken concreet aan een duurzame, sociale toekomst die voor mens en natuur gezonder is dan die waar het systeem nu op af stevent. Ieder stelt zichzelf persoonlijke, haalbare doelen, stapje voor stapje. Elk mens en elke stap brengt  de omslag dichter bij en geeft jouw leven meer inhoud en kwaliteit. Afkicken van de olie afhankelijkheid en de luie luxe, gaat niet van de ene op de andere dag. Dat is een proces van jaren en stukken van je pad kun je best samen met anderen wandelen. Bijvoorbeeld in een TT-straatgroep.  Waar buren elkaar steunen, successen vieren en tegenslagen overwinnen. En niet te vergeten elkaar heel praktisch helpen.

Een mooie uitleg van de psychologie van verandering, staat op de dvd ‘In Transition 1.0‘, die o.a. twee vraaggesprekken bevat met Sophy Banks, trainster binnen het Transition Network.