Handen

Transition Towns zijn er voor de mensen die aan de slag willen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen plannen en de bedoeling is dat al die plannen samenkomen in een totaalconcept voor de eigen lokale gemeenschap. Ideeën kunnen op allerlei terreinen worden opgepakt en gerealiseerd. We geven hieronder wat voorbeelden van aanpakken die veel mensen blijken aan te spreken.

Voeding

In een Permacultuur Tuin is vooral veel voedsel te vinden. Klimfruit langs de muren, en zoveel mogelijk verschillende lagen eetbare gewassen op de plaatsen met meer ruimte. Hoge notenbomen met fruitstruiken en kruiden eronder voor een optimale opbrengst. Ontwerp met permacultuur een eetbaar ecosysteem om jezelf heen.

De Lokale Economie

Een eigen geldsysteem is vaak een herkenbaar element van een Transition Town. Gebruik die munt, want zo laat je zien dat je betrokken bent. Een aantal vormen van lokale munten hebben we voor u samengevat. Winkeltjes, handelaren en ook de tuinders kunnen ervan profiteren.

Samenwerking

Vele handen maken licht werk. Maar in vergaderingen gaat dat principe niet altijd op. Transtion Towns maken veel gebruik van de ‘open space’-techniek om vergaderingen leuk en interessant te houden voor iedereen.

Het is erg belangrijk om elkaar te leren kennen en met z’n allen op een leuke manier aan de gang te gaan. Binnen het Transition Towns-concept worden verschillende spelvormen aangeboden om dit vorm te geven.

Inspiratie

Een uitgebreid overzicht met praktische tips vindt u op de pagina Inspiratie

Reacties zijn gesloten.