Categorie: ,

TT Houten plukt openbare appelboomgaarden leeg

Wat zijn er zaterdag 17 september veel appels geplukt op de nationale appelplukdag. De oogst was geweldig. We hebben naast ‘t Schoolhuys aan de Goudsmedengilde appels en peren geplukt. Aan de Klaverhof hingen vele mooie ronde rode appels op ons te wachten. We waren in totaal met zo’n dertig volwassenen en 20 kinderen. Aan de Goudsmedengilde hebben we appels (34 kilo) en peren (21 kilo) met elkaar geplukt. De schatting bij de Klaverhof was ruim 1000 appels.

Met speciale appelvangers van de Welkoop konden ook de hoog hangende appels bereikt worden. Tassen, kratten en emmers werden vol weer mee naar huis genomen. Twee volle kratten zijn naar de voedselbank gegaan. Nies had twee heerlijke appeltaarten gebakken van de appels aan het Klaverhof, dus na het plukken hebben we met elkaar koffie met appeltaart gegeten in de Meerkoet, waar een ontmoetingsdag voor de buurt met lokale buurt initiatieven georganiseerd werd.

‘Wat een gezellige manier om mensen te leren kennen’

Bij de Meerkoet zijn we met elkaar aan het schillen gegaan en hebben we nog een paar kilo appelmoes gemaakt welke uitgedeeld is aan alle belangstellende van de ontmoetingsdag bij de Meerkoet.‘Wat een leuke actie, een gezellige manier om mensen te leren kennen’ waren veel gehoorde reacties. Dus volgend jaar maar weer in september op de kalender zetten: Appelplukdag in Houten, pluk je mee? Eetbaar Houten binnen handbereik!

Voor de plukkers geldt dat als ze foto’s toegestuurd willen krijgen dat ze dan even een mailtje moeten sturen naar eetbaarhouten@gmail.com