Categorie: ,

TT Houten actief voor nieuwe ecowijk

HOUTEN – In de Utrechtse gemeente Houten is een nieuwe ecowijk in voorbereiding. Op dinsdag 31 augustus in er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Ook TT Houten is actief betrokken bij de plannenmakerij.

De uitnodiging:

Vol trots kunnen wij u melden de aanstaande geboorte van de Vereniging Ecowijk Houten (i.o.). Het wordt een forse en actieve baby, zoveel is zeker. Door een enthousiast team van vrijwilligers en toekomstige bewoners wordt er al maanden hard gewerkt aan de voorbereiding van het ecowijk project, in samenwerking met deskundigen en de gemeente.

Op dinsdag 31 augustus organiseert de vereniging in oprichting een avond voor belangstellenden over ecologisch wonen. Het is de bedoeling om helder te krijgen wat potentiële bewoners belangrijk vinden. Hoe moet de Ecowijk eruit gaan zien? Hoe belangrijk is energiebesparing? Welke materialen willen we gebruiken? Wordt het een collectief van opdrachtgevers? Het gaat over koopwoningen en huurwoningen. We willen zo met elkaar komen tot een Progamma van Wensen en tenslotte tot een Programma van Eisen voor ontwerp. De Gemeente heeft op korte termijn twee mogelijke locaties aangeboden. Ten eerste is er een groot veld in de Grassen, langs het spoor. Verder zijn er kleinere stukken grond beschikbaar in de hoek van Beukenhout en Weteringhout. De initiatiefnemers raden belangstellenden aan om daar eens te gaan kijken. Wil je ecologisch wonen in Houten? Dan krijg je de kans om informatie uit te wisselen en je stem te ! laten horen. Ken je mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een duurzame leefwijze? Nodig hen ook uit voor deze bijeenkomst!

Voor meer informatie kun je mailen naar Mirli van der Wens: m.vanderwens ( at ) telfort.nl of naar: houten at ) transitiontowns.nl

Meer berichten over over de Ecowijk op de webste van TT Houiten >>>