Categorie:

TT Hoorn (i.o.) organiseert lezing over de permanente oliecrisis

Hoorn (NH) – Op woensdagavond 22 april organiseert Transition Town Hoorn (i.o.) een avond met als titel: ‘De permanente oliecrisis’. Gastspreker Matthijs Coersen van Stichting Peakoil Nederland gaat in op een probleem dat ons nog veel meer zal gaan raken dan de financiële crisis.

Steeds meer deskundigen voorspellen een permanente oliecrisis vanaf 2010. Dat zal in ons dagelijks leven grote effecten hebben. Olie is niet alleen benzine, maar ook voedsel, medicijnen, economische groei en geopolitieke verhoudingen. Een tekort aan olie zal onze manier van leven ingrijpend veranderen.

Na de pauze wordt toegelicht hoe je in je eigen omgeving aan de slag kunt om je voor te bereiden op een andere, duurzamere samenleving.

De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 tot 22:00 uur in Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1, Hoorn. Toegang: €2,50. Aanmelding: (graag, maar niet noodzakelijk) bij Anja Morit: morit@quicknet.nl , tel. 0229-263749.

Dit is de eerste activiteit van de startende TT-groep in Hoorn. De initiatiefgroep zoekt uitbreiding met nog een paar mensen, zodat er een echte kerngroep kan worden gestart.

TT Hoorn i.o. heeft een eigen hyves-pagina: tthoorn.hyves.nl