Categorie:

TT Hengelo enthousiast over de landelijke training

Philip van de pas opgerichte Transition Town Hengelo, schreef onderstaand verslag van de landelijke TT-training op 3,4 en 5 februari in de Refter, Ubbergen. Bedankt Philip!

Zoals goede Transition Towners het betaamd vertrokken we carpoolend uit Hengelo. Onderweg nam de sneeuw toe en in Ubbergen lag al wel 10 cm. We reden als in een sprookje het terrein van de Refter op.

Vanuit Hengelo waren we met 4 mensen vertegenwoordigd! Veel deelnemers kwamen met het openbaar vervoer en sommigen strandden dus in Utrecht doordat het openbaar vervoer in Nederland nog steeds niet duurzaam op het veranderende klimaat met strengere winters is ingesteld.

Afwisselend theorie en praktijk

Het was een vol programma, elke avond tot 22.00 uur. Tara Notebomer en Paul Hendriksen gaven professionele presentaties. Deze werden telkens afgewisseld met  activiteiten of wat leuke spelmomenten. Geleerd werd onder andere hoe op een interactieve manier mensen bewust te maken over klimaatverandering en piek olie. Hoe een bijeenkomst op te zetten en mensen er bij te betrekken. We hebben geleerd, ook door ervaringsuitwisseling, hoe verschillend Transition Towns ini

where can i purchase e cigarettes

tiatieven beginnen en verlopen. Het is nog steeds pionierswerk en je nek uitsteken. We krijgen veel tools mee.

Grondige aandacht werd besteed aan  de psychologische achtergronden van veranderingsprocessen en Hart en Ziel. Een indrukwekkende oefening was het elkaar in een dubbele kring vertellen hoe de Aarde en de mensheid nu bezig is elkaar en de Aarde te overbelasten en uit te buiten aan zogenaamde bezoekers, 200 jaar in de toekomst, als de Aarde en de mensheid in harmonie leven. De deelnemers werden zich in hun hart bewust van de enorme belangrijke verandering waar we nu in leven, een nog nooit eerder voorgekomen uitdaging voor de mensheid. Menig traantje vloeide van emotie.

De indruk is dat wereldwijd Transition Towns een organisatie is van deze tijd, zonder een leider en met een zeer ‘platte’ organisatiestructuur. Maar wel geschraagd door professionele ondersteuning en netwerken.

Natuurlijk genoten we van de heerlijke biologische maaltijden door de gastvrouw bereid, zoals het moet, van zoveel mogelijk lokale producten.

zp8497586rq