Categorie:

TT Heerlen nu TT Parkstad Limburg

HEERLEN – Gestart als Transition Town Heerlen, heeft deze initiatiefgroep nu een nieuwe naam: TT Parkstad Limburg. Na de zomer komt er een serie publieksactiviteiten.

Binnen Parkstad Limburg wordt ook samengewerkt en uitgewisseld met TT-betrokkenen uit Eckelrade en Landgraaf, en met de TT initiatiefgroep in Maastricht. De leden van de initiatiefgroep treffen elkaar elke twee weken in de bovenzaal van een café; meestal staat dan een specifiek thema centraal (biologische landbouw, voeding, permacultuur, auto’s delen). Veel interne scholing dus, waarbij tevens de oprichting van een zelfstandige stichting volgens het ‘sociocratisch kringmodel’ wordt voorbereid. Daarnaast presenteert TT Parkstad Limburg zich regelmatig via een kraam op markten en festivals.

Na de zomer komt er weer een serie film- en informatiebijeenkomsten. Houd daarvoor de Agenda in de gaten.
De initiatiefgroep werd onlangs uitgebreid met een enthousiaste stagair, die TT Parkstad uitkoos voor een stageperiode van een jaar. Een collegastudent van hem gaat stage lopen bij TT Maastricht.

Meer informatie bij contactpersoon: Leo de Groot. Tel. 045-5725409, e-mail: ljm.degroot ( at ) telfort.nl. TT Parkstad Limburg heeft sinds april 2009 een weblog: ttheerlen.ning.com