Categorie:

Haarlem start workshops ‘Wat is TT?’

Het is zover: ook Transition Town Haarlem gaat van start! Op 9 maart 2010 start een serie van drie workshops. De website is in de lucht en de flyers en folders zijn de deur uit. Sjoerd Takken bericht:

,,Op een koude winteravond aan het begin van dit jaar heeft de eerste Transition Town Haarlem ontmoeting plaatsgevonden. Zeven geïnteresseerden ontmoetten elkaar in het Mondiaal Centrum te Haarlem. Er bleek veel enthousiasme en men kon niet wachten om toch vooral praktisch aan de gang te gaan. Meerdere ontmoetingen volgden en in maart zullen we een workshop-driedaagse rond Transition Towns organiseren. Tijdens drie opeenvolgende avonden komt van alles aan bod met betrekking tot piekolie en lokale initiatieven. Uiteindelijk werken we naar toe concrete ideeën om ook van Haarlem een echte Transition Town te maken.

Het programma:

9 maart: Wat is een Transition Town? – Met de film ‘In Transition 1.0’, over diverse Transition Towns in de wereld

23 maart: Hoe ziet een Transition Town er concreet uit? – Ervaringsdeskundigen van Transition Towns Nederland vertellen

6 april: Wat kunnen we zelf concreet doen? -Ideeën verder uitwerken n.a.v. een creatieve opdracht

Waar: Mondiaal Centrum – Lange Herenvest 122 – 2011 BX Haarlem
Tijd: 20.00 – 22.30 uur. Toegang gratis!

De initiatiefgroep nodigt iedereen met veel enthousiasme uit om de drie bijeenkomsten bij te wonen: ,,De avonden zijn zeker de moeite waard. We beginnen heel algemeen en willen vervolgens toewerken naar concrete ideeen voor onze eigen stad, buurt of straat”.

Kijk voor meer informatie op de website: www.transitiontownhaarlem.nl of stuur een e-mail naar: transitiontownhaarlem ( at ) gmail.com